Очакваме да се проследят сигналите и данните за незаконни посегателства

...
Очакваме да се проследят сигналите и данните за незаконни посегателства
Коментари Харесай

Съюз на лесовъдите: Установени са 54 нарушения за шест години при сеч в планината над Карловско

Очакваме да се проследят сигналите и данните за противозаконни похищения или погрешно осъществена сеч. Това, което локалните и екоорганизации подават, би трябвало да бъде тествано подробно, с цел да се разбере дали има истина в сигналите. Това сподели за Bulgaria ON AIR ръководителят на Съюза на лесовъдите Иван Палигоров. Той посочи, че има доста способи за осъществяване на инспекции за дейностите, които се правят в горите, и заключи данните от последните години.

" В региона на трите села през последните 6 година има открити 54 нарушавания, които са проследени и открити. 21 от тях са, че дървесината се транспортира нелегално или има недокументално издържани процедури. Останалите са дадени на прокурор, досега не престават досъдебните произвеждане. Общият размер на нарушаванията на дървесина е 200 куб. м. Това е под 1% от размера на стоящата маса в региона ", добави още Палигоров.

Той уточни, че има 140-годишна политика на залесяване на южните скатове на Стара планина и по този начин има какво да се сече там. А премахването на старите дървета, които съставляват заплаха, е неотложно.

" Контрол се реализира авансово. Лесовъдът ревизира компанията, която ще прави сеч, той маркира насажденията, ревизира по време на сечта и най-после дали е осъществена по проект. Водата има свойството да се събира в най-ниските места. Ако почвата под дърветата е подгизнала в деретата, когато пристигна новата вода, тя ги отнася. Видяхме, че огромна част от дърветата в дворовете на хората са с корени ", добави Иван Палигоров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР