Очакваме да постигнем, ако не понижаване на пика, то поне

...
Очакваме да постигнем, ако не понижаване на пика, то поне
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Не знаем дали ще стигнат 10 дни локдаун

„ Очакваме да реализираме, в случай че не намаление на пика, то най-малко да има стациониране на новите случаи и да няма повишаване. Дали ще стигнат тези 10 дни, няма по какъв начин да пророкуваме. Тази зараза сподели, че няма предел. “

Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV националният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев във връзка новите ограничения, които влизат в действие от през днешния ден.

„ Всяко скупчване на хора е рисково. Колкото повече контакти, толкоз повече предаване на вируса. Каквото и да разпореждаме, всеки би трябвало да реши за себе си какво би трябвало да прави и да се пробва в всекидневието си да го съблюдава “, означи доцент Кунчев.

Той уточни, че и във фитнесите, и в магазините стават заразявания.

„ Всичко е допустимо - няма смисъл авансово да натоварваме хората дали ще удължим тези 10 дни - дано да забележим наклонността. Аз връзка сред изборния развой и пандемията въобще не виждам “, сподели доцент Кунчев, като добави, че в някои региони натоварването на лечебните заведения е доста огромно.

„ Ние се стараем като % от леглата всички лечебни заведения да поемат своята тежест. Включително и частни лечебни заведения работят извънредно интензивно и одобряват заболели “, съобщи доцент Кунчев.

Той посочи, че хората, прекарали вируса, както и имунизираните, са прекомерно малко към този миг, с цел да повлияят на епидемиологичния развой. Доц. Кунчев означи, че останалите болести не се неглижират, защото няма човек, който да се нуждае от незабавна помощ, и да не е бил признат.

Националният здравен контрольор изясни, че сега английският вариант у нас е преобладаващ.

" Вирусът непрестанно ще основава нови варианти с най-различни качества. За момента това, с което се бори България, е британският вариант ". По тематиката с имунизациите доцент Кунчев съобщи, че има искащи да се имунизират.

„ Стига да дойдат нужните ваксини, които чакаме, сме в подготвеност да реализираме 40 000 - 50 000 имунизирани дневно “, означи националният здравен контрольор.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР