Очакваме да гледаме “Вавилон от месеци. “По-малкият бран на “Великия

...
Очакваме да гледаме “Вавилон от месеци. “По-малкият бран на “Великия
Коментари Харесай

Вавилон: Нещо средно между кич и изкуство

Очакваме да гледаме “Вавилон ” от месеци. “По-малкият бран на “Великия Гетсби ”,както го назоваха продуцентите, има впечатляващ актьорски състав, голям бюджет и неверяотна музика, само че дали това е задоволително.

Може ба обобщим този филм с едно изречение на Нели ЛаРой, изиграна от Марго Роби: “Нещо приблизително сред кич и изкуство! ”.

Огромното предпочитание на основателите на кино лентата да създадат нещо неповторимо е отишло прекомерно надалеч. Във “Вавилон ” се редуват подиуми с детайли на трилър, комедия, романтика, порно и хорър. В един миг се чудиш дали това е същият филм.

Има наркотици, оргии, расизъм, джаз музика, ЛГБТ, класова дискриминация, мафиоти, тъмници, култове, подземни боеве и… гърмяща змия. 



" Вавилон " сигурно не е лесносмилаем. И въпросът на Марго Роби  - “дали в действителност могат да пуснат тези секс подиуми по кината ” - ни се коства изцяло съответен.

Филмът на Деймиън Шазел демонстрира Холивуд през 20-те, когато киното е празненства, опиати и безконечен ваучър. Има 3 съществени сюжетни стълба, като слага тримата основни герои, изиграни от Брад Пит, Марго Роби и Диего Калва, в ядрото на описа. Всеки един от тях се пробва да откри своето място под слънцето.

На идната страница има спойлери...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР