Очакваме да бъде формирано споразумение, каква ще бъде формулата ще

...
Очакваме да бъде формирано споразумение, каква ще бъде формулата ще
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Очакваме да бъде формирано споразумение

" Очакваме да бъде образувано съглашение, каква ще бъде формулата ще бъде конкретизирано в допълнение. Трябва да е ясно какви ще бъдат целите, които ще следва този кабинет. След това ще забележим лицата, ще съберем груповия орган и ще вземем решение дали да го подкрепим или не ", съобщи в " Денят стартира " Атанас Зафиров, народен представител от " Българска социалистическа партия за България ".

По думите му първият препъникамък би бил бюджетът.

" За Българска социалистическа партия е значимо кой ще поддържа държавно управление на " ИТН ". Затова и ще проведем диалози с " Демократична България " и " Изправи се БГ!Ние идваме! ". Преговорите с Има Такъв Народ не престават, в следобедните часове предстоят диалози по отношение на обществената политика ", добави Атанас Зафиров.

Според него това е едно положително начало.

" Ние сме задоволени, че ролята на Българска социалистическа партия е оценена, без нас няма по какъв начин да бъде образувано държавно управление на смяната, работещо и стабилно. Разговорите с Има Такъв Народ значат, че Българска социалистическа партия към този момент не е партия на статуквото ", разяснява Атанас Зафиров.

По думите му Българска социалистическа партия и " ИТН " имат подобие във вижданията по отношение на индексацията на пенсиите, лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения, здравна и просветителна промяна, правосъдна промяна - закриване на Специализирания съд и прокуратура. Разминаваме се по отношение на демонополизацията в НЗОК, мажоритарните избори, дотацията на партиите, сподели още Атанас Зафиров.

Вижте повече във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР