Очакваме българския премиер Бойко Борисов до няколко дни. Това бяха

...
Очакваме българския премиер Бойко Борисов до няколко дни. Това бяха
Коментари Харесай

Путин към Радев: Очаквам Борисов на гости до дни

Очакваме българския министър председател Бойко Борисов до няколко дни. Това бяха част от първите думи на съветския президент Владимир Путин при посрещането на българския си сътрудник Румен Радев в резиденцията " Бочаров Ручей " в Сочи, осведоми Епи;център.

Руският президент напомни и общата история на Русия и България, славянската книжовност и честването на 140 година от освобождението на България от турско иго.

Българският държавен глава Румен Радев поздрави съветския президент с преизбирането му.

" Целта на моята аудиенция е да възстановим разговора на най-високо равнище. Имаме доста взаимни ползи в търговията, енергетиката, културата ", съобщи президентът Радев.

Разговорите сред двамата президенти към този момент започнаха. Те са отдадени най-много на икономическите и енергийните въпроси сред двете страни.

В първия формат на срещата Радев-Путин от българска страна вземат участие Иво Христов, шеф на кабинета на президента, Димитър Стоянов - основен секретар на президентството и Атанас Кръстев - секретар по външната политика на президента.

От съветска страна са: Юрий Ушаков - асистент на президента, Денис Мантуров - министър на индустрията и търговията на Руската федерация и ръководител на съветската част на Междуправителствената комисия по икономическо и научно-техническо съдействие, Александър Новак - министър на енергетиката на Руската федерация, Александър Грушко - зам.министър на външните работи И преводача Максим Петров.

Министерството на енергетиката на България ще показа на Москва разнообразни разновидности за потребление на съветското съоръжение за АЕЦ „ Белене ". Това се споделя в документи към договарянията сред президентите Владимир Путин и Румен Радев, съобщи ТАСС.

„ До края на юни 2018 година Министерството на България би трябвало да показа разновидности за потреблението на създаденото от съветска страна съоръжение, в това число за рестартиране на плана ", се споделя в материалите, показани пред организацията.

От тях излиза наяве също, че " Росатом " възнамерява да приключи работата по удължаването на периода на употреба на VI блок на АЕЦ „ Козлодуй " в България до края на юли 2018 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР