“Очаквам ветото на Радев да бъде преодоляно бързо, защото аргументите

...
“Очаквам ветото на Радев да бъде преодоляно бързо, защото аргументите
Коментари Харесай

Денков: БТР-ите повече пречат, отколкото помагат

“Очаквам ветото на Радев да бъде преодоляно бързо, тъй като причините не са съответни ”. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, който по-рано разяснява доста малко ветото на президента, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Самият факт, че повече от 30 години тези БТР-и в никакъв случай не са употребявани, демонстрира, че не са били нужни ”, сподели още Денков.

Той акцентира, че има други средства, по които работят, за " да може да се появят на границата ни ". “Така че няма потребност от тези бронетранспортьори. Те повече пречат, в сравнение с да оказват помощ ”, счита министър председателят.

БГНЕС напомня, че президентът Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание Закона за одобрение на Споразумението, с което България дава безплатно на Украйна бронирана транспортна техника. В претекстовете към ветото е маркирано, че народните представители не са били задоволително осведомени с съответните параметри на дарението, което ги слага в неспособност обективно да преценяват дали предоставяната техника е с отпаднала нужда. ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи осъдиха остро ветото на президента, а поддръжка оказаха от Българска социалистическа партия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР