Очаквам учението BALKAN BRIDGES в София през 2019 г. да

...
Очаквам учението BALKAN BRIDGES в София през 2019 г. да
Коментари Харесай

Ген. Боцев: Очаквам учението BALKAN BRIDGES да е добър пример за военно сътрудничество на Балканите


Очаквам учението BALKAN BRIDGES в София през 2019 година да бъде добър образец за районно военно съдействие на Балканите. Най-видимата област от военното съдействие сред нас са тренировките и ученията. Те способстват за развиването на двустранните и многостранни връзки сред нашите въоръжени сили.

Това съобщи началникът на защитата военачалник Андрей Боцев при присъединяване си в 12-та годишна конференция на началниците на защитата на балканските страни, оповестиха от МО. Събитието се организира от 22 до 24 май 2018 година в Белград, Сърбия. Основна тематика в тазгодишното издание на конференцията бе “Сигурност и защита в киберпространството – опасности и благоприятни условия за сполучливо районно съдействие ”.

„ До момента провеждахме едно общо обучение годишно. От идната година, в допълнение към него, стартираме реализирането на интернет основани курсове, употребявайки Мрежата на страните от Югоизточна Европа за подготовка и подготовка. Тази мрежа е създадена от участниците във форума с водеща страна България “, добави началникът на защитата. Той изрази своите упования, че общото обучение BALKAN BRIDGES, на което София ще бъде хазаин през 2019 година, ще бъде още един добър образец за районно военно съдействие с присъединяване на представители от всички участници във форума.

На конференцията в Белград участваха началниците на защитата на Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, Турция, Черна гора. Те се сплотиха в мнението си, че през годините този конгрес на военните ръководители на балканските страни се е утвърдил като добър образец за районно съдействие сред въоръжените сили и има капацитет за развиване.

„ През втория деветгодишен цикъл на тази значима самодейност, ние още веднъж подчертаваме общата ни ориентировка към подкрепяне на районната непоклатимост и сигурност, както и нашата ангажираност за реализиране на взаимно съгласие, подсилване на към този момент откритите и разкриване на нови механизми за съдействие в Балканския район “, се показва в подписаното от началниците на защитата взаимно изказване. В документа те споделят мнение, че равнището на военно съдействие следва да се покачва посредством годишно обмисляне на минимум една спомагателна активност по подготовката, измежду които курсове, семинари, конференции и други, като се стартира от 2019 година Също по този начин те залагат на потреблението на мрежата за образование и подготовка в Югоизточна Европа за провеждането на онлайн курсове, които са включени в листата на взаимните действия и учения за подготовка.

В рамките на програмата на събитието участниците утвърдиха годишните отчети на Координационната група и на подгрупите „ Обучение, подготовка и учения “ и „ Асиметрични закани “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР