Очаквам с нетърпение да продължа доброто сътрудничество с премиера Бойко

...
Очаквам с нетърпение да продължа доброто сътрудничество с премиера Бойко
Коментари Харесай

Фон дер Лайен за България: Виждам държава, готова за инвестиции в иновации и научно-развойна дейност

Очаквам с неспокойствие да продължа положителното съдействие с премиера Бойко Борисов и българския еврокомисар. Сигурна съм, че ще се намерят прелестни решения за значително значим портфейл, тъй като ни е належащо познанието, належащо е да се работи за икономическото развиване, само че и да се отговори на потребностите на обществото. Това съобщи новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред публицисти в Министерски съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Премиерът означи, че ръководителят на Европейската комисия е схванала целите на държавното управление за портфолиото. Не единствено дигитализацията е значима, само че значими са хората. Централна и Източна Европа имат голям капацитет. Сега западът е задължен да влага доста пари още веднъж да повишим квалификацията и конкурентоспособността на страните от ЦЕИ и Балканите, уточни министър председателят. Той означи, че не трябва да спекулира с ресори, до момента в който има договаряния в Общността и уточни, че в Европа важи правилото, до момента в който всичко не е контрактуваното, нищо не е контрактувано.

Председателят на Европейска комисия посочи, че България е значим член на Европейски Съюз и благодари на премиера за поддръжката за кандидатурата й. Тя означи, че е тук, с цел да слуша деликатно целите на държавното управление, като отдаде значение на нуждата от обединяване в Европа и постигането на баланс в границите на Общността поради провокациите пред Съюза. Сред тях тя открои дигитализацията, демографските промени, смяната в климата, сигурността и посочи, че би трябвало да се откри ново начало във връзка с миграцията. Сто % сме зад България и в случай че желаеме устойчива концепция, разчитаме на България за дейности, сподели ръководителят на Европейска комисия.

По думите й е значимо да се влага в цифровизация, в обучение - тъй като младежите построяват бъдещето, в научно-изследователска активност и нововъведения. Тя посочи огромните вложения на страната ни в обучение, както и това, че стопанската система ни има най-голям растеж на Брутният вътрешен продукт, по думите й, за всички времена, а страната има бюджетен остатък. Председателят на Европейска комисия е впечатлена и от достиженията на България в заетостта. Виждам страна, която просперира, която е подготвена за вложения в нововъведения, научно-развойна активност и тук виждам силата на България, съобщи ръководителят на Европейска комисия.

Борисов също регистрира, че Европа би трябвало да влага в нововъведения, с цел да преодолее изоставането от Съединени американски щати и Китай и да стане водеща в тази сфера. Според него би трябвало да се работи и за връщането на Съединени американски щати в съглашението за климата. По тематиката за миграцията, наранена и от ръководителя на Европейска комисия, Борисов подсети, че с помощта на напъните ни и дипломацията с Турция, българите са не запомнили какво е да имат мигранти по улицата. Премиерът подсети, че Европа регистрира и нашето доста положително европредседателство и ролята ни за Западните Балкани

Премиерът осведоми още, че идната седмица ще се подпише съглашението за Балкански поток. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР