Очаквам през месец юни или юли да започнем реално изграждането

...
Очаквам през месец юни или юли да започнем реално изграждането
Коментари Харесай

Вучич: Строителството на газовата връзка България-Сърбия започва през лятото

Очаквам през месец юни или юли да стартираме действително построяването на интерконекторната връзка сред България и Сърбия . Това съобщи сръбският президент Александър Вучич.
„ След като построим интерконекторната връзка сред България и Сърбия, ще би трябвало да изградим газопровод до унгарската граница “, сподели още той.
Според него интерконекторната връзка ще разреши на Сърбия да получава газ от „ Турски поток “ , за което чака и финансиране от Европейски Съюз.
Пред „ Спутник “, представен от БГНЕС, Вучич разяснява, че не престават договарянията с съветската страна за хеликоптерите Ми-17. Той се надява те да приключат до края на тази година.
„ Предстоящата аудиенция на съветския външен министър Сергей Лавров е доста значима за нашата страна. Той е огромен другар на Сърбия и чакам да укрепим нашите връзки, ще приказваме по всички въпроси и да разтеглим съдействието във всички области “, съобщи сръбският президент.
Вучич съобщи, че Сърбия е „ признателна на съветския президент Владимир Путин, който държи на Западните Балкани, за разлика от неговите прародители “, сподели Вучич.
„ Подобрихме комерсиалното и военно съдействието, само че най-вече съдействието в енергийния бранш. Надявам се да продължим по този метод “, добави сръбският президент.

Междусистемната газова връзка София – Цариброд/Димитровград (Сърбия) – Ниш (Сърбия) се планува като реверсивна връзка, която да свърже националните газопреносни мрежи на България и Сърбия. Интерконекторът ще способства за диверсификация на маршрутите, междусистемната съгласуваност на двете страни и реализирането на транспорт на природен газ. Първоначално се чака интерконекторът да обезпечи опция за доставка на 1,8 милиарда куб. м. газ. Той е разгласен от Европейската комисия за план от общ интерес на Европейски Съюз.
На 19 януари 2017 година министрите на енергетиката на България и Сърбия Теменужка Петкова и Александър Антич подписаха меморандум за съгласие по плана за създаване на интерконектора.
За построяването на българския сектор е обезпечено финансиране по линия на стратегия „ Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 година “ в размер на 45 млн. евро.

Само два дни след старта на построяването на " Турски поток ", на 9 май 2017 година, Александър Вучич изрази вяра, че страната му ще получава природен газ от Турция. " Започна построяването на " Турски поток ". Според мен огромна част от газта, която отива в Турция, ще отиде в България. Това няма да се назовава " Южен поток " и в това съм безусловно сигурен. Няма значение по какъв начин ще го назовават, ние това не знаем, само че при всички положения би трябвало да се стигне до съглашение сред руснаците и европейците. Мисля, че не сме надалеч от това, без значение от обстоятелството, че никой не приказва за него, а това ще бъде отлична вест за Сърбия ", сподели Вучич.
На 17 май 2017 година в Пекин по време на среща с съветския президент той още веднъж повтори настояването си. Тогава Вучич съобщи, че Сърбия би трябвало да усили доставките на съветски газ от днешните 2 милиарда на най-малко 4-5 милиарда куб.м., в случай че желае да бъде развита индустриална страна. “На форума " Един пояс – веднъж " президентът Путин приказва за нуждата от газов интерконектор сред Сърбия и България, с цел да можем още веднъж да получаваме съветска газ. Ако желаеме да бъдем индустриално развита страна, би трябвало да увеличим потреблението на газ от 2 милиарда на 4-5 милиарда куб.м. Ние няма от кое място другаде да вземем тези количества газ. Вече 5 години ме убеждават, че има от кое място другаде. Не, газ има единствено в Русия, дайте ни опция, той да пристигна до нас през Турция и България, с цел да не посрещнем 2019 година без газопровод ", съобщи тогава Вучич.

На 7 май „ Газпром “ стартира строителството на морския сектор от газопровода „ Турски поток “ край съветските крайбрежия на Черно море. Дължината на морската права е към 910 км, а на сухопътната част по територията на Турция – 180 км. Общата стойност на плана при вероятното строителство на четири прави, както се планираше в началото, се прави оценка на 11,4 милиарда евро.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Балкани  Йоханес Хан: Решаването на разногласието за името на Македония е положително за Балканите и Европейски Съюз Йоханес Хан: Решаването на разногласието за името на Македония е положително за Балканите и Европейски Съюз  Заев и Ципрас: Спорът за името би трябвало да бъде позволен в интерес и на двете страни Заев и Ципрас: Спорът за името би трябвало да бъде позволен в интерес и на двете страни  Стачка на обществения бранш спря работата на словенския парламент Стачка на обществения бранш спря работата на словенския парламент  ВМРО-ДПМНЕ ще се върне в Народното събрание за Закона за двуезичността ВМРО-ДПМНЕ ще се върне в Народното събрание за Закона за двуезичността  Кипърският президент: Името на Македония е без значение, би трябвало смяна на конституцията Кипърският президент: Името на Македония е без значение, би трябвало смяна на конституцията Интервю Още Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от улица от неин предходник
В края на ноември месец кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджи...
Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image 12 камили дисквалифицирани от конкурс за...
Дванадесет камили бяха дисквалифицирани от годишния конкурс за хубост за тези животни в Саудитска Арабия. Причината е, че техните соб...
КНСБ поддържа влизането в еврозоната Роджър Федерер е на две победи от 20-ата Синодът: Архимандрит Дионисий не е изразит... Българска социалистическа партия желае референдум за Истанбулската конве... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 25 януари
Овен Работа, работа и отново работа, това ще е което ще ви избави от неприятните мисли през днешния ден. Неимоверните ви старания в тази тенденция ще ви подейст...
Слави към Нинова: Референдум за Истанбулск... Запознайте се с Даяна Ханджиева - младата... Антон Тодоров се завръща на екран, само че в други.. Вижте какво ще се случи, в случай че огромен астерои... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image ГЕРБ предлага отсрочване на приемането на...
Нуждаем се от по-добро запознаване с Истанбулската спогодба. Ще създадем всичко допустимо през тези седмици да създадем спомагателен де...
И мюфтийството срещу Истанбулската конвен... Кой счупи по-зрелищно тъпомера - Мюфтийств... Кабинетът оцеля след вота на съмнение Муравей Радев: Няма да има скок на цените...  www.expert.bg  Европейският бизнес сподели на Борисов в особено писмо какво чака от председателството ни Европейският бизнес сподели на Борисов в сп...  4 съвета за водене на сложни диалози 4 съвета за водене на сложни диалози  Вотът на съмнение против кабинета Вотът на съмнение против кабинета " Борис...  С 30% са се нараснали пасажерите на летище София през 2017 година С 30% са се нараснали пасажерите на летищ...  www.iwoman.bg  Парфюм за душата: Моите техники да се оправям с тъмния сезон Парфюм за душата: Моите техники да се сп...  Най-непостоянните зодии в любовта Най-непостоянните зодии в любовта  Най-ревнивите зодии Най-ревнивите зодии  Тези зодии се обичат най-лесно Тези зодии се обичат най-лесно  http://www.sportlive.bg  Ясно е кой мач взема решение бъдещето на Зинедин Зидан отпред на Реал Мадрид Ясно е кой мач взема решение бъдещето на Зинеди...  Реал Мадрид предлага пари плюс състезател за Де Хеа Реал Мадрид предлага пари плюс състезател за...  Ван Перси с неповторимо достижение при повторния си дебют за Фейенорд Ван Перси с неповторимо достижение при повт...  Зидан след следващата издънка: Има действителен късмет да напусна поста си Зидан след следващата издънка: Има действителен... Интервю Още Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от улица от неин предходник
В края на ноември месец кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджи...
Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл Нови Най-четени Най-коментирани Вучич: Строителството на газовата връзка България-Сърбия стартира през... 11 0 Патриотите за Истанбулската спогодба: Решението на ГЕРБ е вярно... 78 0 Европейският бизнес уточни какво чака от българското председателство... 87 0 Герхард Шрьодер подписва пети брак с 26-години по-млада корейка... 123 0 Тръмп дойде в Швейцария, с цел да се включи в Световния стопански... 104 1 Дневен

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР