Очаквам правителството да гарантира, че няма да има орязване на

...
Очаквам правителството да гарантира, че няма да има орязване на
Коментари Харесай

Президентът иска гаранции за парите за армията

Очаквам държавното управление да подсигурява, че няма да има орязване на бойните благоприятни условия съгласно декларираното от нас, съобщи президентът Румен Радев, откакто следи на полигона " Ново село " заключителния стадий от учението " Ответен удар ".

По думите му, всеки план би трябвало да води до изгода освен на българските въоръжени сили, само че и на цялото общество. Това значи мощно индустриално съдействие, опериране в региона на високите технологии, счита той.

Президентът съобщи, че е значим цялостният еднороден пакет, който се състои от самолета, неговото съоръжение, въоръжение, наземното съоръжение и образованието на персоналния състав. Според него, Министерството на защитата е създало един пакет, гарантиращ надеждни качества и оползотворяване на бойните благоприятни условия на самолета. Всяко орязване на този пакет води до нереализирането на бойните благоприятни условия.

Президентът даде висока оценка на учението " Ответен удар 2019 " и поздрави участниците в него. В една взаимна интервенция в съдружен формат най-важна е положителната връзка, съгласуваност и взаимоотношение, общи тактики и процедури, сподели Радев. Той акцентира, че демонстрациите през днешния ден са били с извънредно висока динамичност, огромна акуратност и доста добра съгласуваност.

Президентът изрече съболезнования на околните на починалия канадски военнослужещ при обучение в страната. Той уточни, че военната специалност е високорискова, изисква извънредно огромно внимание, съоръжение, подготовка и мотивация.

На журналистически въпрос за партийните дотации, той съобщи, че дебатът е сред партиите в Народното събрание.

Застрояването на плажната линия продължава да бъде огромен проблем, счита Радев. Той сподели, че екипът му работи по всички условия, свързани със Закона за устройството на черноморското крайбрежие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР