Очаквам политика, чиито грешки да не се изкупуват с оставки,

...
Очаквам политика, чиито грешки да не се изкупуват с оставки,
Коментари Харесай

Румен Радев с остър коментар за драмата в Странджа, работата на служебното правителство и катастрофата с Ми-17

Очаквам политика, чиито неточности да не се изкупуват с оставки, които в действителност нямат никакво значение за хората в Странджа. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Граф Игнатиево в отговор на въпрос дали оставките в Министерството на земеделието, храните и горите са задоволителни за усмиряване на напрежението, зародило след всеобщото заличаване на животни в Странджа.

Държавният глава означи, че митингът на животновъдите пред Министерския съвет, за който беше оповестено, че е постигнал триумфи през вчерашния ден, не кореспондира въобще с потребностите на локалните стопани в региона на Странджа и с тяхното виждане по какъв начин да възстановят поминъка си. „ Този митинг единствено послужи за понижаване на напрежението, само че проблемите остават и порастват. Става въпрос за това по какъв начин тези хора, които изгубиха своя занаят, ще го възстановят. Как хората ще имат тласък да останат в този район, където това е единственият им занаят и прехранване “, съобщи Румен Радев.

Президентът още веднъж прикани институциите за сериозна и устойчива политика към пограничните региони.

Попитан дали тематиката ще бъде разисквана на съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност, президентът уточни, че чака резултатите от подхванатите дейности за справяне с рецесията и по какъв начин държавното управление ще се ангажира, с цел да помогне действително на засегнатите стопани. „ Хвърлянето на пари не взема решение въпроса. Първо, те са незадоволителни, с цел да компенсират действителните загуби и пропуснати бъдещи изгоди и, второ, тук би трябвало да се приложат всеобхватни ограничения, особено за този район “, прикани Румен Радев.

„ Служебното държавно управление събра просрочени вземания от доста години, изключително в областта на енергетиката. Това ме подухва на мисълта, че там преднамерено, от избрани компании не са търсени тези вземания “, разяснява още президентът, запитан за отправените искания за по-ниска събираемост на доходи от служебното държавно управление при започване на 2017 година

В отговор на въпрос за оповестената акция „ Пречупване “ във връзка с контрабандата в страната, президентът съобщи, че не чака да бъдат реализирани триумфи, до момента в който държавното управление не пречупи личните си визии за това какво е правова страна, господство на закона, корупция и престъпност и по какъв начин те се „ развъждат “ в България.

„ За разлика от мониторинговите отчети, най-накрая Европейската комисия отговори на нашите упоритости за участие в еврозоната към този момент напълно искрено и дори жестоко, че има потребност от действителни дейности. Жалко е, че натискът за действителни промени идва като насила извън, а не по вътрешно разбиране и чувство за дълг на българското държавно управление към личните жители “, безапелационен беше президентът. Румен Радев прикани държавното управление да разбере, че лобирането на открито за участие в Шенген и еврозоната няма да има никакъв триумф, в случай че не се вземат крути ограничения тук, вътре в страната, за справяне с престъпността, корупцията и бедността.

Държавният глава съобщи още, че отчетът на основаната комисия, която открива аргументите за злополуката на хеликоптер Ми-17 и гибелта на двама водачи от българските Военновъздушни сили, е импортиран в прокуратурата и чака отговори от страна на основния прокурор и Министерството на защитата. Нальотът на българските водачи в действителност е доста невисок, уточни Румен Радев и още веднъж прикани за създаване на действителни отбранителни качества на България. Президентът добави, че чака обективен, справедлив и транспарантен развой за придобиване на нов изтребител за българските Военновъздушни сили.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР