Очаквам оспорвани балотажи на повечето места, заяви пред БНР социологът

...
Очаквам оспорвани балотажи на повечето места, заяви пред БНР социологът
Коментари Харесай

Социологът Кънчо Стойчев обяви, че 1/3 от вота е контролиран

Очаквам оспорвани балотажи на множеството места, съобщи пред БНР социологът Кънчо Стойчев от „ Галъп Интернешънъл “. По думите му има места, където 1/3 от вота е следен.

„ Първият тур протече в релативно спокойна конюнктура, сякаш всичко беше обикновено. Ние работихме в цялата страна и имахме на терен хиляди наблюдаващи. Това, което описват сътрудниците на терен, е покъртително, не тъй като има към този момент познатата процедура на пазаруване на гласове, а тъй като за първа година никой дори не се крие. Пазаруването на гласове става по улиците и площадите навън, ставките се подвигат, има едно наддаване. Става дума за навсякъде. За страдание, става дума и за столицата ", разяснява социологът.

По думите му болестта е доста тежко, тъй като сякаш българите започнаха да одобряват това за обикновено, т.е. ненормалното за обикновено. Според него това е страшна шизофрения.

"Мащабът е подобен, че имаме случаи и то не като изключение, а сякаш като по предписание, изключително в обитаеми места, които са към 50 хиляди гласоподаватели, в действителност 1/3 от вота е следен. Всички партии са в един кюп “, изясни Стойчев. Той не чака на втори тур по-висока изборна интензивност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР