Очаквам още протести. Не изключвам вероятността да има още опити

...
Очаквам още протести. Не изключвам вероятността да има още опити
Коментари Харесай

Боян Магдалинчев очаква още опити за нагнетяване на напрежението около избора на главен прокурор

" Очаквам още митинги. Не изключвам вероятността да има още опити за нагнетяване на напрежението към избора на основен прокурор ", съобщи пред БНР Боян Магдалинчев - представляващ Висш съдебен съвет.

" С такива дейности се целят две неща. Първо - да се задейства публичната настройка против този претендент. Второ - посредством тези дейности да се стимулират някои от членовете на Висш съдебен съвет да не гласоподават по този начин, както са решили авансово или съгласно качествата на претендента ", изрече мнение той в изявление за предаването " Неделя 150 " на стратегия " Хоризонт ".

" Към този миг нямам подозрение в качествата на Иван Гешев, които той сподели като заместител основен прокурор и началник на Специализираната прокуратура. Времето ще покаже дали той ще се наложи в сходство с условията на закона като началник на прокуратурата, в случай че бъде определен. Поне към този момент, той демонстрира една увереност за налагането на закона. Искрено се надявам всичко, което се подхваща от страна на прокуратурата, да е в сходство с Конституцията и условията на законите в страната ", разяснява Магдалинчев.

Според него Иван Гешев не отхвърля разделянето на управляващите:

" Според мен концепцията му е да се бори с престъпността с всички вероятни средства и когато е належащо, и връзка сред управляващите, а не да отхвърля разделянето на управляващите - аз по този начин го разбрах ".

Невиждана проведена акция

Магдалинчев акцентира, че в никакъв случай не е имало по този начин проведена акция против избран претендент за основен прокурор:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР