„Очаквам още протести. Не изключвам вероятността да има още опити

...
„Очаквам още протести. Не изключвам вероятността да има още опити
Коментари Харесай

Иван Гешев показва решителност да наложи закона

„ Очаквам още митинги. Не изключвам вероятността да има още опити за нагнетяване на напрежението към избора на основен прокурор “, съобщи пред БНР Боян Магдалинчев – представляващ Висшия правосъден съвет (ВСС).

„ С такива дейности се целят две неща. Първо – да се задейства публичната настройка против този претендент. Второ – посредством тези дейности да се стимулират някои от членовете на Висш съдебен съвет да не гласоподават по този начин, както са решили авансово или съгласно качествата на претендента “, изрече мнение той в изявление за предаването „ Неделя 150 “.

„ Към този миг нямам подозрение в качествата на Иван Гешев, които той сподели като заместител основен прокурор и началник на Специализираната прокуратура. Времето ще покаже дали той ще се наложи в сходство с условията на закона като началник на прокуратурата, в случай че бъде определен. Поне към този момент, той демонстрира една увереност за налагането на закона. Искрено се надявам всичко, което се подхваща от страна на прокуратурата, да е в сходство с Конституцията и условията на законите в страната “, разяснява Магдалинчев.

Според него Иван Гешев не отхвърля разделянето на управляващите: „ Според мен концепцията му е да се бори с престъпността с всички вероятни средства и когато е належащо, и връзка сред управляващите, а не да отхвърля разделянето на управляващите – аз по този начин го разбрах “.

Магдалинчев акцентира, че в никакъв случай не е имало по този начин проведена акция против избран претендент за основен прокурор: „ Онзи ден ми направи усещане на митинга пред Съдебната палата - яки момчета с черни потници и по чехли – надали те толкоз добре схващат какво значи избор на основен прокурор. Останах с усещане, че те не са от хората, които могат да имат взор за качествата на основния прокурор и да могат да изведат своята теза дали той би трябвало да бъде или не. Дали те са наранени, дали са част от някакви групировки или някой ги употребява – не мога да кажа “.

Според него се основава всеобща неуравновесеност и всеобщо въодушевление против избора на Гешев. Най-вероятно има други ползи на назад във времето, които не биха желали тъкмо този човек да бъде основен прокурор, допусна Боян Магдалинчев и добави: „ Виждаме и политически водачи, които участваха на тези митинги и те проведоха митинги. Видях някогашния министър на правораздаването Христо Иванов. Този закон за правосъдната власт в сегашния си тип в голямата част е негово дело, когато беше министър, не дребна част. Той беше индивидът, който готвеше измененията в Конституцията. Той в този момент взе участие в митинга, който в действителност сякаш не приема това, което той приготвяше и постановяваше като министър “.

Боян Магдалинчев остава на мнение, че е по-добре да има няколко претенденти за поста на основен прокурор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР