Очаквам още оставки, както на високо ниво, така и на

...
Очаквам още оставки, както на високо ниво, така и на
Коментари Харесай

Анализатори: Ще има още оставки в кабинета

Очаквам още оставки, както на високо равнище, по този начин и на по-ниско. Това, което пречи на господин Борисов да изпусне парата е, че ще има проблеми с съдружните си сътрудници, само че проблематичните са Министерство на околната среда и водите и Министерство на здравеопазването.
Това съобщи пред Българска национална телевизия социологът Кольо Колев, който дружно с политолога проф. Антоанета Христова разясниха назначението на Деница Сачева като обществен министър.

Според проф. Христова не може да се направи прогноза кой различен от ръководещите ще си тръгне. " В ГЕРБ тече осмисляне, тъй като би трябвало да се дадат ясни послания в обществото. На Деница Сачева ще ѝ е доста мъчно ", счита още тя.

Христова е на мнение, че проблемите, които са най-чуваеми сега са тези на хората в неравностойно състояние и ниските пенсии. " Темата е доста сериозна и в системата за възнаграждение - доста бързо се доближава минималната заплата до междинната.

Правителството осъзнава нуждата от смяна, само че има конфликт с съдружните сътрудници ", безапелационна е политоложката.

Според Колев Бисер Петков е експерт, който схваща от материята. " Това не беше освобождение заради несръчност, а по политически аргументи. Не виждам да би трябвало да се вършат някакви нови политики ", разяснява той.

Социологът счита, че инфлацията ще изяде повдигането на пенсиите. " Това може да се реши само и единствено с преизчисляването им, а не с увеличението им. Обричаме ги тези хора на мизерно битие, това е тежък удар против тях. Икономическото развиване също води до това. Да, това ще коства пари и ще има стопански последици, само че би трябвало да се направи, а не да се купуват самолети да вземем за пример. Защото коледните добавки от 40 лв. не вземат решение нищо, тези хора едвам съществуват ", безапелационен е Колев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР