Очаквам може би следващата седмица да бъде връчен първият мандат.“

...
Очаквам може би следващата седмица да бъде връчен първият мандат.“
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Очаквам президентът да връчи първия мандат следващата седмица

„ Очаквам може би идната седмица да бъде връчен първият мандат. “ Това разяснява служебният министър на защитата Димитър Стоянов преб бТВ.
Прочетете още
„ Трудно е да предвидя какъв брой време ще даде президентът Радев за връчване на първия мандат, само че по неговите думи това, което разбираме, че той няма да чака дълго време в водене на непотребни разногласия и жестоко казано кавги сред двете политически празненство “, добави той.  

По думите му няма потребност от повече отсрочване. „ Напротив има потребност от съответни диалози, съответни оферти и образуване на постоянно държавно управление. Време е България да има постоянно държавно управление, с цел да може да има една дълготрайно вероятност. Това държавно управление да има съответната визии за стратегия, за прогнози и да ги осъществя в един по-дълъг интервал “, сподели още Стоянов.

Той разяснява и бюджета, като съобщи, че тази година има задоволително средства за финансови разноски и се надявате да не бъдат орязани. „ Чухме към този момент такива поръчки от политически лица, само че това ще неодобрявам модернизацият на българската войска, която по този начин или другояче върви с извънредно мудни темпове. Моето предпочитание е да не се пипат финансовите разноски. А да се търсят други запаси в бюджета, в случай че ще бъде изменен от националните ни представители “, добави Стоянов.

Той съобщи, че МиГ-29 ще продължат да охраняват въздушното ни пространство и през тази, а и евентуално и през идната година. „ Защото успяхме да намерим някакви решения. Правим всичко допустимо, имаме две публични поръчки - едната е за придобиване на нови или ремонтирани мотори, а другата за поправяне на нашите. Има упования, че те ще бъдат осъществени “, съобщи Стоянов.

Няма по какъв начин да разясня с какъв брой бройки изтребители разполагаме, само че са такива, каквито са заложени по щат на Българската войска, увери той.

„ Министерството на защитата и по-точно служебният кабинет в никакъв случай не е предложил МиГ-29 да се дават на нито една страна. България има ангажимент с изключение на по Конституция, по този начин и по Вашингтонския контракт да охранява въздушното си пространство, както и за поддръжка на защитителен капацитет. Един народен представител беше загатнал, че имаме ръждясали съветски доспехи, по-добре с тях, в сравнение с без никакви “, сподели още Стоянов.

По думите му нямаме какво повече да дадем на Украйна. Направили сме всичко, което ни бе предоставено като активност от Народното събрание, добави Стоянов.

„ Войната евентуално ще продължи. Все по-често се задава въпросът какво е победа. Никой не може да каже какъв ще е изходът, едно е несъмнено - няма да свърши скоро. Когато спорът е единствено на няколкостотин километра, не може да няма никакви опасности. Пряка опасност за заслепение на България в спора обаче не виждам “, съобщи Стоянов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР