Очаквам много неща – трансформацията и модернизацията на въоръжените сили

...
Очаквам много неща – трансформацията и модернизацията на въоръжените сили
Коментари Харесай

Радев: България няма да се справи при внезапен мигрантски натиск

Очаквам доста неща – трансформацията и модернизацията на въоръжените сили не е еднократен политически акт. Той не се изчерпва с покупката на техника и въоръжение. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти, откакто сервира венец пред паметника на българския авиатор по случай празника на авиацията и Военновъздушните сили, съобщи кореспондент на БГНЕС.
" Това е комплициран многообхватен развой. Той изисква извънредно умело управление и аз чакам държавното управление да осъзнае с какво в действителност се е заело и да извършва всички нужни дейности, от които зависи една сполучлива рационализация ", отсече Радев.
По отношение на обстановката в Сирия, той сподели, че представители на службите за сигурност са го уверили, че няма директна опасност за сигурността на страната ни.
" Трябва да признаем, че при неочакван масиран мигрантски напън по нашата сухопътна граница, България няма потенциала да се оправи сама. Аз моля, че би трябвало да сме доста дейни и да използваме всички вероятни лостове и механизми на Европейски Съюз. България има потребност от действен проект за групови дейности на Европейски Съюз при положение на внезапно повишаване на мигрантски напън по нашата граница ", съобщи той и добави, че всяка страна би трябвало да знае отговорностите си, с цел да не останем сами и този напън да прерасне в рецесия на сигурността и филантропична злополука.
Румен Радев напомни, че през април 2017 година е внесъл писмени претенции за иницииране за създаване на подобен действен проект и към ръководителя Доналд Туск и президента Жан-Клод Юнкер и добави, че е получил увещание, че този въпрос ще бъде подложен още веднъж на дневен ред.
Преди дни министър председателят Бойко Борисов съобщи, че най-важното за България е Анкара да съблюдава съглашението за мигрантите и че персонално той доста има положителни връзки с турския президент Реджеп Ердоган. Премиерът разяснява заканата на турския президент Ердоган към Европейски Съюз, че ще отвори границите за бежанците: " Нашите връзки с Турция са добросъседски. Натискът и към днешна дата е нула. Вчера имаше един човек, прибраха си го. Докато сме с Каракачанов няма ужасно ", съобщи министър председателят.
А какво съобщи Радев за Борисов и намесата му в делата на БФС - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР