Очаквам лавина от дела и недобра реакция от обществото. Това

...
Очаквам лавина от дела и недобра реакция от обществото. Това
Коментари Харесай

Адвокат: При задължителна ваксинация очаквам бунтове

Очаквам лавина от каузи и недобра реакция от обществото. Това разяснява пред БНР експертът по здравно право юрист Мария Петрова по тематиката със наложителната имунизация. В Италия и Франция медиците се подвигнаха на протест, тъй като отхвърлиха те да са таргет групата, която предстои на наложителна имунизация, сподели юрист Петрова.

Сама по себе си тезата, че ще хвърляме ваксини, не е изискване някой да се имунизира, счита тя.

Относно предлагането на тласъци и рестрикции за имунизация Петрова съобщи, че от правна позиция е доста необичайно да се обвързва със тласъци и рестрикции нещо, което не е наложително.

Това, че не сме съумели като специалисти, лекари и общество да убедим някого, не може незабавно да бъде решавано по най-лесния метод, безапелационна е Мария Петрова.

„ Хайде в този момент ще ви дадем още 2 дни отпуск или 200 лв. над заплатата. Това е въпрос на свободен избор. Още по-страшното е когато този свободен избор бива по някакъв метод лимитиран или вземан под някаква рестрикция – примерно можете да работите в заведение за публично хранене, единствено и само целият личен състав е имунизиран. “

„ Нека да помислим трезво – по този метод не покачваме доверието на обществото. Ние или ги заплашваме, или ги „ купуваме “.

Специалистът по здравно право означи, че проблеми идват най-много от работодатели, които се пробват да принудят личния състав да се имунизира. „ С утежняване на отношението към хора, които са една концепция по-резистентни в тази посока – дали по свои съображения, дали по медицински аргументи без значение. “

По друга гореща тематика - размяната на реплики сред здравния министър доктор Стойчо Кацаров и „ Пирогов “ Мария Петрова посочи, че „ след свадите с трансплантациите, в този момент това тотално унищожава доверието сред лекари и пациенти “.

Източването на Здравната каса е закононарушение и документна машинация, посочи юрист Петрова. Според нея от „ Пирогов “ идват разнопосочни и объркващи сигнали.

Мария Петрова разяснява слагания знак на тъждество сред контрола и репресията и дефинира обстановката като „ грозна “.

Казусът „ Пирогов “ е забавен, тъй като съвсем няма болница, в която да не се случват документни измами, акцентира Петрова.

Документните закононарушения в лечебните заведения са всекидневие, счита Мария Петрова. По думите ѝ нямаме електронно опазване на здравето и стандарт, по който да се води тази здравна документи.

„ И всеки във всевъзможен миг може да я подмени, допише, изгуби, да напише това, което той е решил за значимо и да пропусне друго “, посочи тя.

Адвокат Петрова не изключва опцията да има фалшифицирани документи от „ Пирогов “. Детайлите на този проблем би трябвало да разяснява прокуратурата преди всичко, счита Петрова.

„ Едно такова следствие ще е постепенно, ще е тегаво, само че отговори на всички тези въпроси, които обществото си задава, ще получим от прокуратурата. “, уточни специалистката.

Петрова е на мнение, че като общество би трябвало да си дадем ясна сметка за какво сме преди всичко по хоспитализации и за какво финансираме единствено и само болничната помощ, а страда извънболничната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР