Очаквам конгресът да убеди Корнелия Нинова да остане, но и

...
Очаквам конгресът да убеди Корнелия Нинова да остане, но и
Коментари Харесай

Станишев атакува Нинова: Не може да казваш колко вредни са слънчевите лъчи и да накараш хората да гласуват

Очаквам конгресът да убеди Корнелия Нинова да остане, само че и да се възвърне накърненото групово начало в метода на действие на Българска социалистическа партия. Такъв коментар направи водачът на ПЕС и някогашен ръководител на Българска социалистическа партия Сергей Станишев пред публицисти преди пленума на столетницата на " Позитано " 20.

По отношение на избора на Петър Витанов за лидер на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, Станишев съобщи, че това е продължение на поредицата от политически нелогични решения, които бяха наложени от Корнелия Нинова. Той не е чул никакви претекстове и аругменти за решениято Нинова, оповестява news.bg.

По думите му по отношение на идното съвещание на Националния съвет, той не е видял разбор, а по-скоро действия, които са правени по отношение на акцията, без същинска изчерпателност и отговор на въпросите, които вълнуват всички - за какво социалистите още веднъж са изгубили евроизборите.

" Ако не се направи разбор, това значи замитане на съществуващи проблеми под килима. Това не е в полза на Българска социалистическа партия ", уточни Станишев.

Той посочи, че изборите не се печелят за месец, а отношението на хората се печели с години, само че когато " обясняваш какъв брой нездравословни са слънчевите лъчи, искаш на 26 май всички хора да излязат да гласоподават, няма по какъв начин да стане ".

Той уточни евроскептичната изразителност и посланията като част от ниската изборна интензивност на евроизборите.

Вътрешното разделяне в партията също изиграло роля за загубата на социалистите на евроизборите. Не се постигнала и екипност по време на евроизборите, уточни Станишев.

" Важно е да се организира полемика за същинския разбор, направени ли са правилните заключения и способни ли сме да променим това, което ни е попречило, с цел да можем да спечелим локалните избори ", разяснява Станишев. Според него всичко друго би било спектакъл, само че чака да продължи и по време на конгреса. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР