Очаквам конгресът да убеди Корнелия Нинова да остане, но и

...
Очаквам конгресът да убеди Корнелия Нинова да остане, но и
Коментари Харесай

Станишев очаква конгресът да убеди Нинова да остане

Очаквам конгресът да убеди Корнелия Нинова да остане, само че и да се възвърне накърненото групово начало в метода на действие на Българска социалистическа партия. Такъв коментар направи водачът на ПЕС и някогашен ръководител на Българска социалистическа партия Сергей Станишев пред публицисти преди пленума на столетницата на " Позитано " 20.

По отношение на избора на Петър Витанов за лидер на българската делегация на социалистите в Европейския парламент, Станишев съобщи, че това е продължение на поредност от политически и нелогични решения, които бяха наложени от Корнелия Нинова. Той не е чул никакви претекстове и аругменти за решениято Нинова.

По думите му по отношение на идното съвещание на Националния съвет, той не е видял разбор, а по-скоро действия, които са правени по отношение на акцията, без същинска изчерпателност и отговор на въпросите, които вълнуват всички - за какво социалистите още веднъж изгубили евроизборите.

" Ако не се направи разбор, това значи замитане на съществуващи проблеми под килима. Това не е в полза на Българска социалистическа партия ", уточни Станишев.

Той посочи, че изборите не се печелят за месец, а отношението на хората се печели с години, само че когато обясняваш какъв брой нездравословни са слънчевите лъчи, искаш на 26 май всички хора да излязат да гласоподават, няма по какъв начин да стане ". Той уточни евроскептичната изразителност и посланията като част от ниската изборна интензивност на евроизборите.

Вътрешното разделяне в партията също изиграло роля за загубата на социалистите на евроизборите. Не се постигнало и екипност по време на евроизборите, уточни Станишев. " Важно е да се организира полемика за същинския разбор, направени ли са правилните заключения и способни ли сме да променим това, което ни е попречило, с цел да можем да спечелим локалните избори ", разяснява Станишев. Според него всичко друго би било спектакъл, само че чака да продължи и по време на конгреса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР