Очаквам КЕВР да влезе много сериозно в своите задължения и

...
Очаквам КЕВР да влезе много сериозно в своите задължения и
Коментари Харесай

Радев: КЕВР да санкционира спекулациите с цените на тока

Очаквам КЕВР да влезе доста съществено в своите отговорности и да глоби всички, които спекулират с цените на тока. Ще се преразгледат разпоредбите за работа на Българската енергийна борса, разгласи президентът Румен Радев пред публицисти в Пловдив. Той призна, че точно либерализацията на цените за бизнеса без ясни правила е довела до тази обстановка.

Знаете, че от години енергетиката е оплетена в схеми. Либерализираха цената за бизнеса посредством Българската самостоятелна енергийна борса без ясни правила, които да имат механизми да пазят бизнеса. В момента се облагодетелстват търговците, а страда бизнесът, сподели още Радев.

Президентът още веднъж прикани Бойко Борисов персонално да се включи в борбата за президент.
„ Борисов не един път е заявявал, че ще кандидатира тъкмо за тези избори. Очаквам честната му дума. Той съвсем всеки ден подлага на критика президентската институция, афишира ги в самовластие. Нека се яви и завоюва тези избори и внесе своите демократични правила “, бяха думите на Румен Радев.

Държавният глава разяснява и обстановката със заседналия транспортен съд кай Камен бряг. По думите му това е " една картина на безхаберието години обратно ". Никакви процедури във връзка с морското избавяне, разкапана техника, никаква организация. Не може внезапно да вземем този транспортен съд на абордаж, не сме пиратска среда, сподели Радев.

Президентът, дружно със обществения министър Гълъб Донен и зам.-министри от МТСП, открипа Европейския конгрес за обществено предприемачество в Пловдив.

Социалното предприемачество основава условия и дава опция на уязвимите групи да се трудят пълноценно и да разпростират своя гений, тъй че да не разчитат на помощи и подаяния, а да се усещат почтени членове на нашето общество, сподели Румен Радев в приветствието си към участниците в Деветия европейски конгрес за обществено предприемачество.

През последните години неравенствата в приходите в България порастват и ние към този момент сме преди всичко в Европа по този индикатор, което е извънредно обезпокоително, посочи президентът. Той акцентира, че това отрицателно събитие може да бъде преодоляно и с поддръжката на общественото предприемачество.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР