Очаквам кабинетът на ИТН да бъде гласуван в пленарна зала

...
Очаквам кабинетът на ИТН да бъде гласуван в пленарна зала
Коментари Харесай

Ива Митева: Гласуването на кабинета на ИТН ще е в сряда, възможни са още промени

" Очаквам кабинетът на Има Такъв Народ да бъде гласуван в пленарна зала на постоянно съвещание в сряда (11 август). От поръчките на парламентарни групи разбирам, че, с цел да обмислят решението си, желаят малко време, което могат да употребяват до тогава ".

Това сподели пред БНР ръководителят на Народното събрание Ива Митева, като посочи, че до осъществяване на избора в Народното събрание има опция за смени в състава на препоръчаното държавно управление.

Една такава промяна към този момент бе осъществена, директно преди в петък препоръчаният за министър председател на Има Такъв Народ Пламен Николов да връчи на президента Радев изпълнен мандат за сформиране на държавно управление - Иво Атанасов бе препоръчан за поста министър на правораздаването след отдръпването същия ден на Момчил Иванов.

" Политиките ни са амбициозни и съответстват с доста от другите партии. Това са политики, които хората чакат. Имената в проектокабинета са нови, да, само че нали това искахме - млади и неопетнени хора. Смятам, че като цяло съставът е доста добър ", разяснява Ива Митева.

Председателят на Народно събрание акцентира, че " ролята на Народното събрание би трябвало да се върне и той би трябвало да бъде доста по-силен макар фрагментираното болшинство ".

" Вярвам, че в Народното събрание ще се върне същинският спор... Виждам, че започваме да работим, да търсим единодушие и единство по тематиките ".

Когато сме политици, би трябвало да внимаваме какво приказваме и какво вършим. Така ръководителят на Народното събрание отговори на въпроси, свързани с Петър Илиев (номиниран за вицепремиер и министър на вътрешните работи и подложен на инспекция от СУ по сигнали за плагиатство), Момчил Иванов, Слави Трифонов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР