Очаквам кабинетът на ИТН да бъде гласуван в пленарна зала

...
Очаквам кабинетът на ИТН да бъде гласуван в пленарна зала
Коментари Харесай

Ива Митева: Ако кабинетът на ИТН не мине, отиваме на избори

" Очаквам кабинетът на Има Такъв Народ да бъде гласуван в пленарна зала на постоянното съвещание в сряда (11 август). От поръчките на парламентарни групи разбирам, че, с цел да обмислят решението си, желаят малко време, което могат да употребяват до тогава. Това сподели пред БНР ръководителят на Народното събрание Ива Митева. Тя предвижда, че в случай че кабинетът на Има Такъв Народ не мине, отиваме на избори и посочи, че до осъществяване на избора в Народното събрание има опция за смени в състава на препоръчаното държавно управление.

" Политиките ни са амбициозни и съответстват с доста от другите партии. Това са политики, които хората чакат. Имената в проектокабинета са нови, да, само че нали това искахме - млади и неопетнени хора. Смятам, че като цяло съставът е доста добър ", разяснява Ива Митева.

Тя акцентира, че " ролята на Народното събрание би трябвало да се върне и той би трябвало да бъде доста по-силен макар фрагментираното болшинство ".

" Вярвам, че в Народното събрание ще се върне същинският спор. Виждам, че започваме да работим, да търсим единодушие и единство по тематиките ", изясни ръководителят на Народно събрание.

" Когато сме политици, би трябвало да внимаваме какво приказваме и какво вършим ". Така Митева отговори на въпроси, свързани с Петър Илиев, Момчил Иванов, Слави Трифонов.

Тя увери, че ще следи за внасянето на закони, защото " сега има възторг за законодателство, гони се количество, а не качество ".

" Трябва да стартираме да работим дружно по тематики - обучение, опазване на здравето, правораздаване, които са значими за всички хора. Главният прокурор е организиран в Конституцията. Категорично всички сме за това, че не може да има към този момент единна и централизирана прокуратура, тази пирамидална конструкция би трябвало да завърши. Аз съм взела участие във всички промени в Конституцията - от първата през 2003 година, само че от пет ремонти - четири са свързани с правосъдната система. Къде сме ние? Там, в 2003 година! Правени са един ремонти, които не са решили проблемите ни ", сподели още Ива Митева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР