Очаквам да се проведе заседание на Националния съвет на БСП,

...
Очаквам да се проведе заседание на Националния съвет на БСП,
Коментари Харесай

Красимир Янков: Нинова дължи извинение за състоянието, до което докара БСП

Очаквам да се организира съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, откакто отпадна възбраната за всеобщи мероприятия. Изненадан съм от предлагането на Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро с подписка да отсрочи провеждането на избор на управлението на партията за септември – октомври. “
Това сподели по Канал 3, националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Красимир Янков. Той посочи, че това би означавало от януари до края на годината партията да се занимава с избор на ново управление. „ Много хора в партията са на мнение, че с отдалечаването на вота ще се задълбочат проблемите.
След като половината отчетно-изборни конференции са извършени, би трябвало да се състоят и останалите, а през август да се организира изборът. Така при започване на идващия политически сезон новото управление ще може да активизира партията за идните избори, които в случай че са постоянни ще са през март 2021 година, само че може и да са предварителни “, посочи Янков. По мотив коментар на Румен Овчаров, че вътрешната съпротива е в колаборация с ГЕРБ и желала да смъкна Корнелия Нинова, Янков разяснява, че не членовете и по този начин наречената съпротива в Българска социалистическа партия са с интерес да се отсрочва цяла година изборът за ръководител. „ Кой има интерес от това Българска социалистическа партия да се раздира от вътрешно напрежение “, попита депутатът.
Според Красимир Янков, употребяваната от най-близкото обграждане на Нинова теза за коалиция сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ е за да се търси зложелател вътре в партията.
„ Аз не желая да се търсят врагове вътре в Българска социалистическа партия. Партията може да е мощна, когато е консолидирана и сплотена “, безапелационен беше той. Народният представител от левицата съобщи, че до този миг няма показан доклад от управлението, откакто изтече мандатът му.
„ Явно на идно съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия би трябвало да излъчим вътрешни комисии, които да открият какво е организационното, финансовото и идейното положение на партията, както и за какво членовете на партията са намалели с 40 000 за 4 години “.
Красимир Янков разяснява, че не е забелязал паника в управлението от фрапантният спад на доверие в партията. На въпрос, дали би трябвало Корнелия Нинова да се кандидатира за ръководител на партията, Красимир Янков отговори с изрично – не. „ Ако тя мисли положителното за партията и хилядите членове, би трябвало да се извини за положението на Българска социалистическа партия и да не се кандидатира за ръководител “, заключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР