Очаквам да се появи втора кандидатура за поста главен прокурор.

...
Очаквам да се появи втора кандидатура за поста главен прокурор.
Коментари Харесай

Бойко Атанасов попита защо има толкова много споразумения по дела за организирана престъпност

Очаквам да се появи втора кандидатура за поста основен прокурор. Това съобщи издигнатият от десетина цивилен организации следовател Бойко Атанасов.
Атанасов уточни, че очертаващият се към този момент като победител за нов основен прокурор Иван Гешев управлява звеното в прокуратурата, което би трябвало да се пребори с корупцията. " Атестация са присъдите – доколкото ми е известно, Специализираната прокуратура не работи по този начин, както би трябвало ", съобщи следователят и подсети, че има куп съглашения при повдигнати обвинявания за проведена престъпност и това не наподобява като извършване на работа в името на правораздаването. По отчет на самия Гешев отпреди година, над 50% от от присъдите на спецсъда са реализирани след съглашения сред обвиняването и подсъдимите.
" От това лъха една безсилна завист. Мен не ме интересува какво ще кажат една шепа от този кръг лица. Мен ме интересува какво ще каже елементарният българският жител " – това сподели Иван Гешев по отношение на митингите против кандидатурата му. За следващ път той не разяснява тъмното минало на татко си и имотната връзка на жена му с Александър Ваклин - индивидът, който е лицето на прокуратурата по скандалното дело " Десислава Иванчева ".
Атанасов разяснява пред bTV, че неговата препоръка е била преднамерено извадена тъкмо като се развива процедурата за нов основен прокурор. Дано бъде извадена и на господин Гешев, иронично сподели той. „ За мен бяха използвани какви ли не компромати – отговорих на предизвикването, като изказах мнение какъв би трябвало да е основният прокурор ”, заключи следователят.
Същевременно Атанасов разгласи, че не има вяра, че изходът от процедурата е превдварително решен. И изиска от Висш съдебен съвет да даде отговори на жителите – поради кандидатурата на Гешев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР