Гешев: Разбрах, че по право участвам във висшия съдебен съд, а не във ВСС

...
Очаквам да повиша нивото си на празни и общи знания.
Коментари Харесай

Очаквам да повиша нивото си на празни и общи знания. Само в рамките на миналото заседание на Пленума на ВСС разбрах, че по право участвам във висшия съдебен съд, а не във Висшия съдебен съвет. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, предаде репортер на БГНЕС.

Разбрах, че прокуратурата е централизирана, добави Гешев. “Разбрах, че прокуратурата, а не МВР разкрива престъпления”, коментира още Гешев.

“Какво още разбрах? Разбрах още много неща. Разбрах, че едва ли не прокуратурата ръководи съдебното следствие, а не съдът. Разбрах, че да подариш разкази на Йовков и на Вазов на неправителствена организация, ако цитирам правилно по памет министъра на правосъдието, това представлява враждебно и арогантно отношение към неправителствени организации”, каза още той.

“Така че очаквам да повиша новото си на обща култура и правни знания в продължаващите заседания на пленума ВСС. Ако не беше смешно щеше да е тъжно и то щеше да е тъжно за българската държавност”, каза още той.

Висшият съдебен съвет решава дали да прекрати предсрочно мандата на Иван Гешев като главен прокурор. Миналата седмица Пленумът на Висшия съдебен съвет разгледа допустимостта на предложението на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. В мотивите си тя е посочила 9 точки - основания за отстраняването на Гешев, като Пленумът на ВСС разгледа всяка една поотделно.

ВСС реши, че са частично недопустими три от основанията. Става въпрос за частта им, касаеща действия и бездействия на Иван Гешев преди встъпването му в длъжност като главен прокурор. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР