„Очаквам адекватно компенсиране на материалните щети от болестта. Възстановяването на

...
„Очаквам адекватно компенсиране на материалните щети от болестта. Възстановяването на
Коментари Харесай

Президентът: И при следващи кризи ли ще избиваме здрави животни?


„ Очаквам съответно компенсиране на материалните вреди от заболяването. Възстановяването на качеството на стадата и психическата контузия от унищожаването на животните изискват време. То би трябвало да бъде употребявано от държавното управление за поддръжка на засегнатите стопани, с цел да възстановят поминъка си и най-много за рационални дейности за попречване на сходни рецесии в бъдеще”. Това споделя президентът Румен Радев в изказване до медиите.

Той приканва държавното управление да изясни за какво стопаните не са били осведомени авансово за евтаназирането на стадата им.

Ето и цялостния текст на позицията на президента:

„ С паника проследявам дейностите на кабинета по ликвидирането на огнищата от чума по дребните преживни животни в Странджа. В ръцете на държавното управление са всички принадлежности за преодоляване на рецесията.

За страдание, гневът на потърпевшите стопани и на хора в цялата страна е към този момент налице. Властите дължат отговор за какво животновъдите не бяха осведомени детайлно и авансово, с цел да бъдат уверени в подхванатите ограничения, както и в гарантирането на ползите им.

Кабинетът би трябвало да отговори и отсега нататък ли всеобщото изтребване на здрави животни ще е единствената мярка за преодоляване на сходни рецесии.

Защо не бяха подхванати превантивни ограничения: налагане на карантина, наблюдаване?

Защо се подценява имунизирането?

За следващ път се слага въпросът за надеждността на оградата по границата.

Очаквам съответно компенсиране на материалните вреди от заболяването. Възстановяването на качеството на стадата и психическата контузия от унищожаването на животните изискват време. То би трябвало да бъде употребявано от държавното управление за поддръжка на засегнатите стопани, с цел да възстановят поминъка си и най-много за рационални дейности за попречване на сходни рецесии в бъдеще ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР