Очаквахме бюджет на промяната в Столична община за 2020 година,

...
Очаквахме бюджет на промяната в Столична община за 2020 година,
Коментари Харесай

Очаквахме бюджет на промяната в Столичната община, а ни предлагат още от същото, посочи Калоян Паргов

Очаквахме бюджет на смяната в Столична община за 2020 година, а ни оферират още от същото. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов пред тв "Европа ". Той направи преглед на отминаващата политическа година и приказва за идните събития, свързани с Българска социалистическа партия през 2020-та.

"През цялата акция за локалните избори кметът Фандъкова говореше за смяна, а действително такава няма”, разяснява той. Според него смяната стартира първо от екипа, а там не се вижда да има такава. И продължава с метода на систематизиране на средствата от бюджета. „ Когато приказваш за смяна, тя би трябвало да бъде за да отговориш на упованията на жителите. Да работиш по напълно друг метод. Това значи да смениш модела на образуване на бюджета - да организираш разисквания, в това число с публични препоръки и цивилен организации, с цел да ги чуеш тях. Да ти кажат какви са проблемите им и кои са целите за тях. Кому е нужно в един квартал да направиш 5 площадки, а в това време всички улици да са разрушени и с дупки, да се нуждаят отчайващо от ремонт, който все не се случва ", уточни Паргов.

Според водача на столичните социалисти, сливането на ресори в структурата на общинската администрация функционално не трансформира съвсем нищо. "Общинската администрация най-сетне би трябвало да излезе на терен. Това би била голямата смяна. Време е кметът да оправдае дребното доверие, което й гласоподаваха софиянци, и да се оправи с това предизвикателство. Общинската администрация не би трябвало повече да стои барикадирана зад бюрата в кабинетите на "Московска ", разяснява той.

Лидерът на Българска социалистическа партия - София е безапелационен, че пониженият с към 50 милиона бюджет на Столична община за 2020 година няма да окаже значително въздействие върху работата. "Ако погледнем касовото осъществяване на бюджета за миналата година, ще забележим, че то е извънредно малко спрямо това, което сме заложили за изпълнение”, разяснява Калоян Паргов. По думите му нормално непохарчените пари за финансови разноски са към 60-70%. „ План сметката за непорочност също не я харчат в цялостния размер. За последните години единствено от такса боклук се събират едни 140 милиона лв., които посредством счетоводна хватка, ръководещите в Столична община ги влагат, за каквото си изискат. Говоря за по този начин наречените недобори - това са несъбраните такси от предишни години, които са платени в актуалната ", изясни той.

Калоян Паргов дефинира изминаващата 2019-а година като приблизително сполучлива за Българска социалистическа партия. "Щеше да е доста сполучлива, в случай че имахме по-категорично наличие в локалната власт, в това число и в София. Въпреки всичко, резултатът ни в столицата бих го определил като огромен прогрес, поради загубата през 2015-а. Мога умерено да кажа, че Градската организация се оправи доста добре през тази изборна година. Това е оценката, която бих сложил за работата на всички в екипа”, акцентира той. Според него истината е, че в случай че сметнем резултатите на претендентите за кметове, които бяха опция на Йорданка Фандъкова, ГЕРБ е в малцинство в София. „ Но по този начин е построена изборната ни система, че с 200 000 гласа печелиш близо 2-милионен град. И тук към този момент идва въпроса за доверието на софиянци към сегашния кмет на столицата ", означи Паргов.

Лидерът на Българска социалистическа партия - София уточни прекомерно агресивното държание в акциите като съществена уязвимост на партията по време на избори. "Правихме много разбори и явно, че крайностите в държанието не постоянно са печелившият модел”, разяснява той. По думите му упованията на гласоподавателите са за различен вид акция, те желаят да им предложиш вероятност. Агресията ги плаши. „ Мисля, че прекалихме тъкмо с експанзията. От друга страна - да, сходно държание може да завоюва доверие, изключително на апатичните, обезверени и виждащи виновника за това състояние в ръководещите. Точно тук идва майсторството - да умееш да смесиш съставките в подобаващите дози. Това е като да си добър готвач и да подбереш най-хубавата композиция от подправки, с цел да съставиш съвършената рецепта ", заключи Калоян Паргов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР