Очаквах повече от Стефан Янев като министър на отбраната, заяви

...
Очаквах повече от Стефан Янев като министър на отбраната, заяви
Коментари Харесай

Президентът Радев: Очаквах повече от Стефан Янев като министър на отбраната

" Очаквах повече от Стефан Янев като министър на защитата ", съобщи президентът Румен Радев. Той разяснява, че чака от новия министър да успее да навлезе в комплицираните проблеми и дълбоки процеси, които текат в българките въоръжени сили.

Радев добави, че не върша никакви политически планове.

„ Стефан Янев беше сполучлив министър-председател в сложни за България времена. Именно неговото държавно управление стартира смяната и сподели, че страната може да се ръководи по различен метод. Той върна вярата на хората. Това държавно управление провежда почтени избори, които докараха сегашните ръководещи на власт. Но като министър на защитата чаках повече - и като самодейност, и като ангажимент към проблемите на българската войска, и като работа за гарантиране на нейната боеспособност за ускорение на процесите за модернизация”, сподели още той.

„ Понеже още веднъж вървят всевъзможни клюки за някакъв нов мой политически план с нови подставени лица, желая да заявя - не върша никакви политически планове с никого. Изпълнявам прецизно конституционните си отговорности в обсега на моите правомощия”, уточни президентът.

Запитан дали знае за промяната в последния миг на номинацията за нов министър на защитата и дали утвърждава сегашния, той отговори: „ Познавам господин Заков и неговата работа като непрекъснат представител в нашата задача на НАТО и моето мнение за него е доста положително. Очаквам той да успее да навлезе в комплицираните проблеми и дълбоки процеси, които текат в българките въоръжени сили на терен”. По думите му от Брюксел не постоянно човек може да добие действителна визия за тези процеси.

Радев съобщи, че чака от министъра на защитата, без значение от името му, да отстоява българския народен интерес.

„ Тази братоубийствена, срамна експанзия и война в Украйна, която погубва хора и води до опустошения и премеждия, заслужава наказания. Цяла Европа и светът се сплотяват към това. Що се отнася до военно съоръжение, това е решение, напълно в пълномощията на българското държавно управление. То би трябвало да го вземе и доста значимо - българският парламент, в случай че има такова решение, би трябвало да го утвърди ", разяснява още президентът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР