Очаква се земетресение от 7 по Рихтер!: За първи път

...
Очаква се земетресение от 7 по Рихтер!: За първи път
Коментари Харесай

Очаква се земетресение от 7 по Рихтер!: За първи път четирима сеизмолози с общо предупреждение

Очаква се земетресение от 7 по Рихтер!: За първи път четирима сеизмолози излизат с общо предизвестие. То ще бъде в региона на Хакяри, в Югоизточна Турция. В последно време земетресенията в региона зачестиха.

След първата годишнина от опустошителните трусове в Кахраманмараш, станали на 6 февруари 2023 година, голям брой земетресения не престават да се случват в Турция.

Вчера сутринта жителите бяха стреснати и излязоха в снега по улицитите, подплашени от серия от 4 трусове в границите на половин час. Като най-голямото беше с магнитуд 4,4 по скалата на Рихтер в регион Юксекова на окръг Хакари, в Югоизточна Турция.

На 2 февруари още веднъж в Хакяри беше регистриран трус от 4,4 по Рихтер.

На 31 декември още веднъж в Юксекова, окръг Хакяри серия от мощни земетресение с магнитуд 4,4, 3,5 и 4,5 по Рихтер разклати региона в период от половин час.

За първи път четирима известни турски сеизмолози издадоха общо предизвестие за опастност от мощно земетресение в региона на Хакяри. Професорите Ахмет Йовгюн Ерджан, Окан Тюйсюз, Наджи Гьорюр и Доган Перинмек обявиха, че земетресението с магнитуд 7 ще се случи в Хакяри.

Сеизмологът проф. доктор Ахмет Йовгюн Ерджан направи забележителна обява в обществените мрежи. Като акцентира, че чака мощно земетресение в региона. „ Четирима сеизмолози, в това число и аз, се съгласихме за първи път, че се чака земетресение към 7 по Рихтер в региона на Хакяри, в Югоизточна Турция.

Ето за какво Градската промяна на Хакяри би трябвало да бъде ускорена с приоритет към най-рисковите здания в региона. “

Източник – Марица

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase Още вести четете в секция Свят
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР