Очаква се законът за отлагането на Брекзит, одобрен от Камарата

Очаква се законът за отлагането на Брекзит, одобрен от Камарата ...

Камарата на лордовете утре ще гласува закона за отлагане на Брекзит.


Очаква се законът за отлагането на Брекзит, одобрен от Камарата на представителите, да бъде гласуван утре от Камарата на Лордовете.


На 42-ия ден от управлението си като премиер Борис Джонсън претърпя тежко поражение. Депутатите гласуваха закон, с който на практика отнеха правото на кабинета да взема решения за напускането на Великобритания на Евросъюза.

Среднощното заседание беше напрегнато и след като фактите бяха изчерпани дойде ред на обидите, коментират анализатори. Премиерът Джонсън нарече лидера на опозицията Джеръми Корбин "страхливец".

Междувременно оставка като депутат и държавен секретар подаде братът на Борис Джонсън - Джо Джонсън. Той заяви, че през последните седмици е бил разкъсван между "семейната си принадлежност и националния интерес."

Според Брюксел напредък в преговорите с Лондон няма, а за утре е насрочена поредната среща между двете делегации.
Братът на Борис Джонсън напуска правителството на ВеликобританияБратът на Борис Джонсън напуска правителството на Великобритания
Британският премиер Борис Джонсън получи нов удар днес, когато брат му Джо обяви оставката си от правителството и от парламента, пише АФП.

Източник: bnt.bg