Очаква се в сряда радикалната палестинска групировка Хамас и Израел

...
Очаква се в сряда радикалната палестинска групировка Хамас и Израел
Коментари Харесай

Очаква се освобождаването на още заложници и затворници от Хамас и Израел

Очаква се в сряда радикалната палестинска формация " Хамас " и Израел да освободят повече заложници и пандизчии , оповестява " Ройтерс ".

Сряда е в спора в Ивицата Газа и вниманието е ориентирано към това дали медиаторът Катар може да контракти ново удължение.

Припомняме, че още 12 заложници във вторник, с което общо освободените от началото на примирието в петък доближиха 81 души . Сред тях бяха най-вече израелски дами и деца, както и непознати жители. Заложниците са на възраст от 17 до 84 години.
 Още 12 заложници се прибраха от ръцете на Хамас в Израел
Още 12 заложници се прибраха от ръцете на Хамас в Израел

30 палестинци са освободени от пандиза

След като бяха предадени от Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), израелските военни споделиха, че освободените във вторник заложници, включващи 10 израелски дами и двама тайландски жители, са минали първични медицински прегледи. След това се преместили в израелски лечебни заведения, където трябвало да се срещнат със фамилиите си. 

, измежду които 4-годишно момиче с двойно израелско и американско поданство.

В подмяна Израел освободи 117 палестинци , най-вече дами и малолетни пандизчии. Общият брой на палестинците, освободени по силата на примирието, стана 180.
 Израелски посланик: Мирът с Хамас е неосъществим
Израелски посланик: Мирът с Хамас е неосъществим

Това съобщи Марк Регев, почитан държавен консултант

Едновременно с информацията за осъществената замяна, израелска телевизия заяви, че се разисква ново съглашение сред Израел и Хамас, по което всички държани в Газа заложници, в това число военни, да бъдат освободени. 11-ти канал съобщи, че в договарянето вземат участие представители на катарското разузнаване.

В Катар сега се намират както шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, по този начин и шефът на Мосад Давид Барнеа и шефът на разузнаването на Египет Абас Камел.

Според информацията Израел в подмяна на заложниците може да се ангажира да освободи от пандизите си бойци на " Хамас " и да съблюдава режима на преустановяване на огъня за нескончаем интервал от време. До този миг Израел освобождава извънредно малолетни палестинци и дами.

Отделно във вторник външните министри на страните от Г-7 приканиха в взаимно изказване за удължение на примирието и повече филантропична помощ.

Около 160 заложници остават в Газа . Белият дом заяви във вторник, че това включва и до девет американци. Говорителят на националната сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби сподели, че държавното управление на Съединени американски щати ще работи с Катар за удължение на паузата в борбите.
 Израел е подготвен да удължи примирието с още пет дни
Израел е подготвен да удължи примирието с още пет дни

Тел Авив желае да си върне още заложници

" Искаме да забележим всички заложници на открито. Начинът да създадем това са тези паузи ", сподели Кърби пред кореспонденти, пътуващи в самолета на президента във вторник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР