Очаква се в 20:30 часа за един час да бъдат

...
Очаква се в 20:30 часа за един час да бъдат
Коментари Харесай

Часът на Земята: В 20:30 ч гасим светлините на обществени и жилищни сгради в България за 60 минути

Очаква се в 20:30 часа за един час да бъдат изгасени светлините на публични и жилищни здания в разнообразни население места в България като част от самодейността " Часът на Земята ", оповестиха уредниците на събитието –Световният фонд за природата WWF.

 

Редица светофари в центъра на столицата ще светят със зелени сърца през съботния ден. А по остаряла традиция емблематични софийски здания ще притъмнят фасадите си сред 20:30 ч. и 21:30 ч. Сред тях са Храм-паметникът „ Св. Александър Невски “, Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “, Народният спектакъл „ Иван Вазов “, Археологическият музей, статуята на св. София, Националната и Градската художествени галерии, паметникът на Цар Освободител на площад „ Народно заседание “ и доста други. 

 

От природозащитната организация напомнят, че мотото на самодейността тази година е „ Връзката сред индивида и реката “, а фокусът „ Подари природа. За нашето бъдеще “ насочва вниманието върху неразривната връзка сред хората и околната среда, която хилядолетия наред поддържа развиването на човешките цивилизации. 

 

Тази година за първи път у нас " Часът на Земята " ще бъде маркиран с две благотворителни кинопрожекции на анимацията „ Кунг-фу панда 4 “.

 

Прожекциите ще се състоят тъкмо в навечерието на " Часа на Земята " на 23 март - първата ще бъде в зала 3 на Cinema City Парадайс от 11:00 ч., а втората –  в зала 7 на Cinema City Мол София от 13:30 ч. Приходите от прожекциите ще бъдат дарени на WWF в поддръжка на работата им по избавяне на още мечета-сираци и завръщането на добре познатите Никола, Анета и Мишо у дома, означават от природозащитната организация.

 

От WWF напомнят, че всеки може да стане част от идеята, като подари час на природата с разнообразни действия, щадящи околната среда.

 

В момента България е на четвърто място в света и първо в Европа по подарени часове с над хиляда часове за планетата от българите, пишат още еколозите. След " Часа на Земята " WWF ще изтегли на инцидентен принцип 10 от участниците в природозащитните начинания и те ще получат тематична премия. 

 

Според оценките на учените естествените екосистеми подсигуряват живота на Земята, като ни обезпечават услуги на стойност 125 трилиона $ годишно, споделят от организацията. За да имаме опцията да употребяваме ресурсите на природата обаче, би трябвало преди всичко да умеем да я опазваме и да се приспособяваме към нейните специфики. Колкото по-близо живеем до природата, толкоз по-осезаемо ни се постанова да се приспособяваме към нейните особености, припомнят от WWF.

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР