Очаква се утре да бъде възстановено движението по трасето на

...
Очаква се утре да бъде възстановено движението по трасето на
Коментари Харесай

Очаква се утре да бъде възстановено движението на влаковете за Кулата

Очаква се на следващия ден да бъде възобновено придвижването по трасето на ЖП линията Петрич - Благоевград, където преди два дни трен се вряза в паднала канара.

 

Дейностите по раздробяването на големите 50-тонни скални парчета продължава и през днешния ден, макар дъждовното време, с цел да бъде освободен локомотива, който по-късно ще бъде изтеглен до гара Черниче. Специалисти ще вършат огледи на трасето, с цел да се изчислят нанесените вреди по засегнатия 100-метров сектор от релсовия път. Цялото трасе в региона на Кресненското дефиле е проблематично, съгласно хидрогеолози, защото има доста скални блокове, които са евентуално рискови от сриване.

Лазар Беров, експерт по хидрогелогия и инженерна геология: Трябва да се набележат ограничения, които да открият проблематичните блокове и превантивно те да бъдат обрушени, с цел да не се чака да паднат и действително да се получат някои по тежки произшествия. По принцип цялото Кресненско дефиле има голям брой такива сектори, които са проблематични и могат да станат и по-тежки повреди изключително в сектора на Кресненското ханче има надвиснали почти два огромни сектора, които могат да се получат тежки срутища, които да доведат до пътни произшествия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР