Очаква се утре да бъдат възобновени преговорите за Брекзит между

...
Очаква се утре да бъдат възобновени преговорите за Брекзит между
Коментари Харесай

Очаква се утре да бъдат възобновени преговорите за Брекзит между Европейския съюз и Лондон

Очаква се на следващия ден да бъдат обновени договарянията за Брекзит сред Европейския съюз и Лондон, съобщи Франс прес.

Европейски Съюз е по-скоро на позиция, че предложенията на английския министър председател Борис Джонсън за отбягване на Брекзит без договорка са незадоволителни. Това стимулира Джонсън да беседва през вчерашния ден с водачи на страни от Европейски Съюз, предава Българска телеграфна агенция.

Един от неговите събеседници бе финландският министър председател Анти Рине, чиято страна е ръководител на Съвета на Европейския съюз. Рине е подчертал в диалога си с Джонсън, че е значимо да бъде открито решение в границите на една седмица.

Холандският министър председател Марк Рюте съобщи в Туитър, че е разговарял с Борис Джонсън и му е обърнал внимание, че по отношение на английските оферти остава да се уточнят още доста значими въпроси. Според Рюте има да се свърши още доста работа преди срещата на Европейския съвет на 17 и 18 октомври.

Брюксел не бе удивен от новите английски оферти за Брекзит. " Предложенията на Англия не могат да служат за основа за сключването на договорка ", съобщи в петък говорителката на Европейската комисия Наташа Берто.

Лидерите на Европейския съюз ще би трябвало да решат на срещата си в Брюксел на 17 и 18 октомври дали са налице нужните условия за ново удължение на периода за Брекзит. Борис Джонсън обаче дава обещание Брекзит непременно да настъпи на 31 октомври.

Британският вестник " Дейли телеграф " във вчерашен материал обръща внимание на опцията Унгария на премиера Виктор Орбан да се притече на помощ на Борис Джонсън при положение, че английският водач бъде заставен да желае отсрочване на Брекзит. За сходно отсрочване е належащо единомислещото утвърждение на всички страни членки и единствено един глас срещу е задоволителен за блокиране на настояването.

" Засега няма искане за отсрочване (на Брекзит), което значи, че няма и защо да се спекулира ", съобщи пред Франс прес източник от унгарското министерство на външните работи. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР