Очаква се то да бъде за една от поточните услуги

...
Очаква се то да бъде за една от поточните услуги
Коментари Харесай

Apple подготвя ново приложение за Windows 10

Очаква се то да бъде за една от поточните услуги на компанията

Apple приготвя мултимедийно приложение от ново потомство за Windows
(снимка: CC0 Public Domain)

Софтуер на Apple е разполагаем за Windows от доста години, в това число известния iTunes, който престана да излиза във версии за macOS, само че продължава да бъде главният клиент на Apple Music за операционната система на Microsoft. Тази година може да се появи изцяло ново приложение на Apple за Windows 10.

Според обява на италианския уебсайт Aggiornamenti Lumia, Apple се готви да пусне идващото си приложение за Windows в магазина на Microsoft. По всяка възможност това ще бъде приложение за една от поточните услуги на компанията: Apple Music или Apple TV +.

Миналата година Apple нае инженери за основаване на мултимедийни приложения от ново потомство за Windows. Компанията непосредствено уточни, че за позицията се изисква опит с универсалната платформа на Windows (UWP), която е най-подходяща за основаване на приложения за Windows 10.
още по тематиката
ITunes е разполагаем в магазина на Microsoft от 2018 година, само че към момента е класическа стратегия за настолни компютри, а не UWP приложение. Тъй като macOS към този момент има настрана приложение за Apple Music, скоро може да се чака същото за потребителите на Windows.

Спирането на iTunes за Mac донесе две нови приложения: Apple TV и Podcast. По-специално, приложението Apple TV понастоящем се предлага за Smart TV и други плъгини, тъй че точно то може да бъде идващото приложение на Apple за Windows.

Между другото, UWP приложенията могат да работят както на компютри с Windows, по този начин и на конзоли Xbox One, които се употребяват от мнозина в качеството на мултимедийни центрове и могат да имат значима роля за разширение на аудиторията на Apple TV +.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР