Очаква се темата Украйна“ да влезе в дневния ред на

...
Очаква се темата Украйна“ да влезе в дневния ред на
Коментари Харесай

Темата „Украйна“ влиза в дневния ред на парламента

Очаква се тематиката „ Украйна “ да влезе в дневния ред на Народното събрание тази седмица. Денят стартира и приключи с два фалстарта и една призната декларация.

Декларацията е в поддръжка на участието на Украйна в НАТО и мина на външна комисия, а до края на седмицата ще бъде вкарана и в пленарната зала.

Тя е подкрепена от всички партии в Народното събрание без Българска социалистическа партия и „ Възраждане “

България поддържа участието на Украйна в НАТО, само че едвам след края на войната с Русия. Това е условие на самия алианс – новоприетите членки да не са във война.

Що се отнася до двата фалстарта – комисията по имунитетите по този начин и не съумя да проработи на първото си съвещание заради липса на кворум. Лидерската среща, предстояща и оповестена за през днешния ден, се отсрочва несигурно във времето.

В навечерието на визитата на Зеленски парламентарната външната комисия утвърди декларацията в поддръжка на участието на Украйна, подписана предходната седмица от ГЕРБ, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и „ ИТН “ (ИТН).

Това научи bTV от свои източници

За разлика от комисията по външна политика, комисията по имунитетите по този начин и не съумя да се събере – дори и на първо съвещание поради липса на кворум. Възникна и въпрос - в какъв формат да се организира идващото съвещание, тъй като имаше искане за закрито съвещание, с цел да се опази следствената загадка.

Срокът на комисията е до 18 юли. Остават единствено две седмици, с цел да се произнесе по имунитетите на Димитър Аврамов от Движение за права и свободи, Даниел Александров и Бойко Борисов от ГЕРБ.

А лидерската среща, на която трябваше да вземат участие и Борисов, и представителите на ПП-ДБ, беше планувана за през днешния ден, само че се провали. Очаква се тя да се организира в сряда.

Миналата седмица от ПП-ДБ оповестиха, че такава ще се организира всеки вторник

Очакванията на сътрудниците са бюджетът да бъде признат от Министерския съвет на следващия ден, а до края на седмицата да бъде импортиран и в бюджетната комисия на Народното събрание. Очакванията са до края на този месец той да бъде признат и на две четения от депутатите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР