Очаква се технологията да промени навиците на потребителитеБъдещите 6G мрежи

...
Очаква се технологията да промени навиците на потребителитеБъдещите 6G мрежи
Коментари Харесай

6G ще размие границата между реално и виртуално

Очаква се технологията да промени навиците на потребителите

Бъдещите 6G мрежи ще бъде толкоз мощни, че могат да трансформират фрапантно живота на хората (снимка: CCO Public Domain)

Първите мрежи от пето потомство (5G) влязоха в употреба едвам тази година, само че към този момент се работи интензивно по новия информационен стандарт – 6 G. Ангажираните с създаването акцентират значими преимущества на бъдещите мрежи от шесто потомство.

5G обезпечава пробив в скоростта за транспорт на данни, спрямо 4G, само че това надалеч не е лимитът на клетъчните мрежи. Според разработчиците, новите 6G мрежи ще бъде толкоз мощни, че могат да трансформират фрапантно навиците на потребителите.
още по тематиката
6G мрежата ще бъде по-бърза и по-безопасна, написа Gizchina. Скоростта на мобилната връзка ще стане толкоз високи, че е допустимо съвсем цялостно разбъркване на действителния и цифровия свят, т.е. ще се размият границите сред действителното и виртуалното.

Внедряването на шесто потомство мобилни връзки се чака да стартира през втората половина на настоящото десетилетие и при започване на идващото.

За да дефинира условия към технологията 6G, Международният съюз по телекомуникации (ITU) сътвори специфична група FG NET-2030. Наскоро изпълнителният шеф на Huawei и създател на компанията Рен Женфей удостовери, че компанията по едно и също време работи по технологиите за 5G и 6G мрежи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР