Очаква се те да достигнат скорост от 1 терабайт в

...
Очаква се те да достигнат скорост от 1 терабайт в
Коментари Харесай

6G мобилни мрежи на близкия хоризонт

Очаква се те да доближат скорост от 1 терабайт в секунда

Освен на земята 6G мрежите ще обезпечат покритие и под вода (снимка:IEEE)

Телеком промишлеността се готви интензивно за внедряване на мрежите от пето потомство (5G), само че експерти и анализатори към този момент приказват за 6G мрежите. Очаква се те да влязат в употреба към 2030 година.

Активното потребление на 5G мрежи ще стартира през 2019 година, като до няколко години се чака технологията да се популяризира по целия свят. Вече се появяват информации и за смарт телефони с подготвеност за работа в 5G.

На този декор върховен представител на Министерството на индустрията и информатиката на Китай съобщи, че създаването на 6G мрежа към този момент е почнала на равнище идея. Според Су Ксин, представен от Gizchina, върху 6G работят екипи в Китай, Съединени американски щати, Европейски Съюз и Русия.
още по тематиката
Към момента е известно, че мрежите от шесто потомство ще предават данни със скорост до 1 терабайт в секунда (TB/s). И нещо изключително значимо – 6G ще има освен земно покритие, само че и под вода.

Според най-оптимистичните прогнози, въвеждането на 6G в комерсиална употреба ще стане не по-рано от 2030 година, което в действителност е много непосредствен небосвод, поради, че към момента следва навлизането на 5G.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР