Очаква се тази вечер над 15 000 души да се

...
Очаква се тази вечер над 15 000 души да се
Коментари Харесай

Напрежението ескалира, а в Асеновград ще ври и кипи! Над 15 000 души се готвят да...

Очаква се довечера над 15 000 души да се включат във втория огромен митинг в Асеновград след нападението над млади спортисти край язовир „ 40-те извора “. Това заяви Йордан Тодоров, член на Инициативния комитет на протестиращите и татко на едно от потърпевшите деца, представен от " Фокус ".

По думите му митингът ще бъде кротичък, като в него ще вземат участие най-много поданици на Асеновград. „ Очаквам редом с нас да стачкуват хора и в други градове. В Смолян роми са пребили момче и жителите там ни поддържат, както и ние тях. Надявам се да се включат колкото се може повече хора “, разяснява Йордан Тодоров.

Той акцентира, че всекидневните митинги през делничните дни, както и огромните протестни дейности в неделя ще не престават, до момента в който не се изпълнят настояванията на жителите на Асеновград за строги санкции на участвалите в нападението над спортистите, за изселване на нелегално пребиваващите роми, за срутване на противозаконните постройки и за основаване на Общинска полиция, която да подсигурява сигурност.

„ Очакваме забележими резултати “, безапелационен е Тодоров.

Той сподели още, че разрешението за митинги на жителите на Асеновград е до понеделник, само че то ще бъде възобновено. „ Ще изкараме ново позволение и ще продължим. Това е кротичък митинг. Не сме там, с цел да се бием с ромите или нещо сходно “, разяснява Йордан Тодоров.

Традиционно довечера се чака митингът да стартира в 20:00 часа в градината пред паметника на Цар Иван Асен II в Асеновград, а шествието – час по-късно.

На 26 юни група роми атакува деца и треньори от тима по кану-каяк в Асеновград в региона на язовир „ 40-те извора “. Последва поредност от протестни дейности и опити на протестиращите да се стигне до циганската махала в града, като първият проведен митинг се организира на 28 юни. На 2 юли в Асеновград се организира първия огромен митинг, в който се включиха повече от 5000 души. Шествието мина по централната градска улица до кръговото кръстовище пред църквата „ Св. Атанас “ под извънредно засилено полицейско наличие.

В послание към жителите, кметът на община Асеновград доктор Емил Караиванов сподели, че ясно осъзнава своята отговорност за запазване на публичния мир в града и за недопускане на ескалация на напрежението и провокации. Той съобщи, че изрично поддържа рационалните претенции на асеновградчани за успокоение и сигурност в града, както и това, че всички жители имат равни права, само че и отговорности и отговорности пред закона.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР