Очаква се т.нар. нова нормалност да промени начина на живота

...
Очаква се т.нар. нова нормалност да промени начина на живота
Коментари Харесай

Експеримент показа светкавичното разпространение на вирус сред хората

Очаква се така наречен нова нормалност да промени метода на живота на всички хора по целия свят и всички да бъдат задължени да следват новите правила, които ще продължат да се ползват в обществата и след края на пандемията от COVID-19.

С плавното отхлабване на част от ограниченията и отварянето на заведенията и заведенията за хранене в някои елементи на света, в това число и у нас, би било хубаво всички да знаем какъв брой бързо в действителност може да стане разпространяването на вируси и микроби на една маса, в случай че пренебрегнем противоепидемичните ограничения.

За да онагледи следствията и с цел да осъзнаем какъв брой значимо е да бъдат спазвани всички правила на хигиена, социална телевизия в Япония организира опит с присъединяване на 10 души, измежду които и един ''инфектиран'', в тази ситуация така наречен нулев пациент, на който авансово е нанесена транспарантна течност, която може да бъде забелязана единствено посредством потреблението на флуоресцентна светлина. Тогава течността става синя. Експериментът стартира по този начин, като че ли ''заразеният'' се е изкашлял в ръката си.

Плажните заведения в Бургас също отвориха порти, само че при строги противоепидемични ограничения

30 минути по-късно всички участници схващат, че към този момент са инфектирани с въпросната течност, както и съвсем цялата маса и принадлежности, които са употребявали по време на спонтанната вечеря. Оказва се, че ''бактериите'' са се озовали и върху лицата на трима от участниците, без въобще да схванат.

От СЗО използваха мотива около опита, с цел да напомнят, че постоянното миене на ръцете със сапун или дезинфектант е сигурен метод да бъде погубен освен коронавирусът, само че и доста други микроби.

クルーズ船で感染拡大を招いたとされる接触感染がどのようにして起きるのか、NHKが専門家と共同で実験を行ったところ、ウイルスに見立てた塗料は多数の人が触るものを介して広がることが確認されました。https://t.co/exeyyRXQiD pic.twitter.com/NCHGyJyXRw
— NHKニュース (@nhk_news) May 8, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР