Очаква се становището на Светия синод за предстоящите празници за

...
Очаква се становището на Светия синод за предстоящите празници за
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Църквата призова хората да си останат у дома

Очаква се мнението на Светия синод за идните празници за това по какъв начин в изискванията на международна пандемия ще може да се чества Възкресение. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия митрополит Антоний.

Той напомни, че Светият синод към този момент е призовал вярващите да останат в своите домове , с цел да се избегне скупчването на хора, а срещата с Националния щаб е била доста градивна.

Ген. Мутафчийски през вчерашния ден прикани да не мислим за Цветница и за Великден като за празници и да си останем у дома. Според митрополит Антония шефът на Оперативния щаб едва ли се е опитвал да омаловажи самите празниците, а самият той не се усеща афектиран.

" Това е една такава обстановка, с която не се е сблъсквало човечеството... Може пък Бог да желае да ни смири, тъй като сякаш индивидите станаха доста егоисти, доста горди. Ние би трябвало да си извадим верните заключения. "

Върбата, която се раздава по време ва Вход Господен в Йерусалим ще бъде изнесена извън. Църковнослужителите ще бъдат оборудвани с маски и ръкавици. Ще се търси съдействието и на общински управляващи.

За Великден също традициите ще бъдат спазвани, само че още веднъж извън . Ще се съблюдава разстояние сред хората, с цел да може да не се допусне огромно скупчване на хора.

Според него взетите ограничения са задоволително строги и верни.

Митрополит Антоний: Църквата приканва хората да останат в своите домове, да посрещнат там празниците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР