Очаква се Социалдемократическата партия на Германия да бъде оглавена от

...
Очаква се Социалдемократическата партия на Германия да бъде оглавена от
Коментари Харесай

Фаворитите за лидерството на германската СДПГ са критици на голямата коалиция

Очаква се Социалдемократическата партия на Германия да бъде управлявана от някогашния заместник-министър на финансите на провинция Северен Рейн-Вестфалия Норберт Валтер-Борянс и депутатката от бундестага на провинция Баден-Вюртемберг Саския Ескен, съобщи Дойче веле.

Двамата получиха 53.06 % от гласовете на днешния избор, който се организира в централата на партията в Берлин. Конкурентите им - вицеканцлерът и министър на финансите на страната Олаф Шолц и ексдепутатката от локалния парламент на Бранденбург Клара Гейвиц получиха 45.33 % от гласовете.

Във вътрешнопартийните избори участваха към 54 % от членовете на СДПГ.

Първият тур се организира на 26 октомври. Тогава нито една от шестте двойки, претендиращи за водачеството, не събра 50 % от гласовете.

Резултатите от гласуването нямат наложителен темперамент. Формално решението за избор на управление ще бъде взето на конгреса на социалдемократите при започване на декември.

В рамките на предизборната акция, която продължи към два месеца, бяха извършени над 20 районни конференции.

През септември един от водачите на СДПГ Мануела Швезиг съобщи, че се отдръпва от поста на краткотраен съпредседател на партията поради онкологично заболяване. Същевременна тя резервира поста на министър председател на провинция Мекленбург-Предна Померания.

Фаворитите за водачеството в СДПГ Норберт Валтер-Борянс и Саския Ескен са измежду критиците на " огромната коалиция " ръководеща страната сега. Тя включва социалдемократите, Християндемократическия съюз ХДС и Християнсоциалния съюз ХСС.

Очаква се на конгреса на СДПГ да бъдат препоръчани редица условия към сътрудниците в обединението. Водещата двойка кандидати за избора на съпредседатели на партията приканва за милиардни вложения за инфраструктурата и отбраната на климата, както и за минимално почасово възнаграждение на труда, което да е не по-ниско от 12 евро. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР