Очаква се София да бъде блокирана, ще има и затваряне

...
Очаква се София да бъде блокирана, ще има и затваряне
Коментари Харесай

Неделя – Ден на протести


Очаква се София да бъде блокирана, ще има и затваряне на гранични пунктове

От 13 ч. през днешния ден в София ще стартира митинг с искане за оставката на държавното управление. Заявката на уредниците е събитието да е с огромен мащаб, откакто през последната седмица на национално неодобрение столицата остава по-скоро в периферията за сметка на Перник, Варна, Благоевград и Бургас.

Шествието по проект би трябвало да тръгне от Народното събрание, да продължи по бул. „ Цар Освободител” до Министерския съвет, с цел да завие по бул. „ Дондуков” и през бул. „ Васил Левски” и бул. „ Цар Освободител” да стигне до Орлов мост. Обявеният краен час е 20:00.

Възможно е да дойдат в центъра и автошествия от други градове.

Протестите в страната започнаха като реакция на високите цени на горивата и „ Гражданска отговорност”, само че към този момент жителите имат ред обществени и политически претенции. Всички те са импортирани в президентството и в Народното събрание за взимане на отношение.

Освен оставката на кабинета, те упорстват за промени в Конституцията и избори за Велико национално събрание; мажоритарна система; пречистване на описите от „ мъртви души”; понижаване на депутатските заплати. Освен това протестиращите желаят необлагаем най-малко за лицата с приходи под 800 лева и диференцирана Данък добавена стойност ставка (12% за храни, 10% за медикаменти, 8% за учебници).

Недоволство и в страната

Жители на Пловдив и Пазарджик ще тръгнат към столицата, с цел да стачкуват против високите цени на горивата и обществената неправда.

Под тепетата също ще има протестно шествие, което ще стартира в 9:30 ч., с цел да стигне до общината.

В 13 ч. във Варна се планува осъществяване на автошествие, което ще тръгне към постройката на Общината, където в 14 ч. ще стартира митингът на жителите на града.

Жители на общините Разлог и Банско плануват митинг и обсада на пътя Симитли – Гоце Делчев, като оповестеният начален час е 12:00.

Очаква се в 13 ч. жителите на Петрич да се съберат на паркинга при общинската болничното заведение, а по-късно се планува да бъде затворен Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “. Очаква се в дейностите да се включат и групи от община Сандански, както и околните обитаеми места.

В Бургас след 12 ч. протестиращи ще блокират един от входовете на града.

Протестни дейности се чакат и в градовете Хасково, Ловеч, Ямбол и Сливен .
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР