Очаква се Société Générale да плати наказателна глоба от приблизително

...
Очаква се Société Générale да плати наказателна глоба от приблизително
Коментари Харесай

Société Générale е изправена пред глоба от 1,4 млрд. долара във връзка с наложени от САЩ финансови санкции



Очаква се Société Générale да заплати наказателна санкция от почти 1,2 милиарда евро (около 1,39 милиарда долара) за споразумяване на спор с оторизираните управляващи в Съединени американски щати по отношение на непозволени покупко-продажби, които включват страни, подлежащи на американски наказания, оповестява организация MarketWatch.

Голямата френска банка разгласи в понеделник, че " е влезнала във фаза на по-активни полемики " с американските управляващи по отправените обвинявания и че може да бъде реализирано съглашение през идващите няколко седмици.

Третата по величина кредитна институция във Франция чака санкциите, касаещи разногласието с оторизираните органи в Съединени американски щати, да бъдат " съвсем напълно покрити " от заделените от нея финансови хранителни запаси. Провизии на SocGen във връзка със разногласието към този момент възлизат на към 1,43 милиарда евро, откакто през второто тримесечие банката задели спомагателни хранителни запаси за правосъдни каузи в размер на още 200 млн. евро. От цялата сума към 1,2 милиарда евро са заделени за сегашния спор, добави огромната кредитна институция.

Според направеното от банката изказване, разногласието е обвързван с " избрани покупко-продажби в щатски долари, осъществени от Société Générale, включващи страни, които са обект на стопански наказания от Съединени американски щати ". Банката не конкретизира страните, взели участие във финансовите транзакции и на този стадий не направи непосредствени спомагателни мнения по въпроса за идната санкция.

Агенция MarketWatch припомня, че през юни SocGen реализира съглашения с американските и френските оторизирани управляващи по отношение на хипотетично манипулиране на междубанковия лихвен %, прочут като Либор, както и по отношение на непозволени покупко-продажби, включващи либийски сътрудници на банката. Като част от споразуменията, банката разгласи, че ще заплати наказателна санкция за към 1,3 милиарда $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР