Очаква се следващата седмица да бъде обявена преговорната рамка за

...
Очаква се следващата седмица да бъде обявена преговорната рамка за
Коментари Харесай

До дни: Брюксел казва как ще преговаря за еврочленство със Скопие и Тирана


Очаква се идната седмица да бъде оповестена преговорната рамка за Албания и Северна Македония, съобщи еврокомисарят по разширението Оливер Вархели. Според македонския вицепремиер по европейските въпрос Буяр Османи, това евентуално ще се случи на 9 или 10 юни, съобщи БГНЕС.

След като Европейската комисия разгласява разновидността на преговорна рамка, държавите-членки би трябвало да разгласят своите национални позиции и да реализират консенсус, посочи той.

Първата междуправителствена конференция със Северна Македония и Албания се чака да стане факт по време на немското председателство на Съвета на Европейски Съюз през втората половина на тази година.

Министърът по европейски въпроси на Германия Михаел Рот съобщи, че страната му се надява междуправителствената конференция да сложи фактическото начало на договарянията за участие в Евросъюза и отварянето на първата преговорна глава.

По време на конференция на Европейския политически център Рот показа, че е било мъчно „ да убедим нашите сътрудници в Европейски Съюз ” да дадат зелена светлина за начало на договарянията за участие с Албания и Северна Македония. Според него, Европейският съюз би трябвало да покаже по-голяма интензивност на Балканите, на които още преди 17 години им е обещана европейска вероятност.

Трябва да създадем Европейски Съюз по-видим в района на Западните Балкани, съобщи Рот, наблягайки, че до момента Евросъюзът е дал 3,3 милиарда евро за справяне с рецесията в опазването на здравето и социално-икономическите последствия от нея. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР