Очаква се след аудиенцията при монарха Сунак да се отправи

...
Очаква се след аудиенцията при монарха Сунак да се отправи
Коментари Харесай

Чарлз III връчи мандат на Сунак за съставяне на кабинет

Очаква се след аудиенцията при монарха Сунак да се насочи към Дауиниг стрийт, откъдето ще произнесе първата тирада в качеството си на нов министър-председател на Англия.

 

Лиз Тръс публично подаде оставка като английски министър-председател по време на визита при крал Чарлз III в Бъкингамския замък по-рано през днешния ден.

 

" Уважаемият член на Народното събрание Елизабет Тръс имаше визита при краля тази заран и подаде оставката си като министър-председател и първи лорд на хазната, която Негово Величество общително одобри “, се споделя в изказването.

 

Тръс разгласи оставката си на 20 октомври след неуспеха на икономическата й политика и на фона на възходящото неодобрение от нейните сътрудници от Консервативната партия. Общо тя остана на поста 45 дни дни, трансформирайки се в най-кратко управлявалият министър председател в историята на Англия. 

 

Тя пое държавното управление едвам на 6 септември, заменяйки Джонсън, който подаде оставка през юли на фона на поредност от кавги в кабинета. Бившият министър на финансите Риши Сунак ще стане новият министър-председател в границите на днешния ден.

Rishi Sunak appointed the new British PM by King Charles III
— TIMES NOW (@TimesNow)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР