Очаква се скоро да се възобновят доставките на помощ за

...
Очаква се скоро да се възобновят доставките на помощ за
Коментари Харесай

1000 тона помощи за Газа са блокирани в Кипър

Очаква се скоро да се възобновят доставките на помощ за Газа от Кипър, оповестява " Ройтерс ".

, откакто израелските сили убиха в анклава.

Кипър съхранява на острова към 1000 тона помощ, предопределена за гладуващи хора в Газа. Тя беше арестувана там след решение на Световната централна кухня да спре и да преразгледа активността в анклава след гибелта на нейни служащи на 1 април.

Съединени американски щати възнамеряват до 1 май да изградят док на средиземноморския бряг на Газа за снабдяване на помощи, които ще бъдат авансово тествани в Кипър, под надзора на Израел.
 Първият транспортен съд с помощи за Газа бе разтоварен сполучливо
Първият транспортен съд с помощи за Газа бе разтоварен сполучливо

Лошото време е забавило интервенцията

С този док Кипър чака помощта да бъде обновена скоро, съобщи президентът на страната Никос Христодулидес.

" Ние сме във връзка със страните, с които работим през цялото време, тъй че доста скоро филантропичната помощ от Кипър ще бъде обновена след завършването на плана на Съединени американски щати в Газа ", увери той.

Шест месеца след началото на израелската въздушна и наземна акция в Газа, провокирана от офанзивата на " Хамас " на 7 октомври, опустошеният палестински анклав е изправен пред апетит и всеобщи болест и, като съвсем всичките му поданици са към този момент без дом.

Световната централна кухня получаваше помощ в Газа от октомври по земя, въздух и неотдавна море, с цел да доставя своята мрежа от над 60 публични кухни. Служителите са били по средата на разтоварването на втора пратка с помощ по Кипърския маршрут, когато техният ескорт от три транспортни средства беше ударен от израелски сили.

След като Световната централна кухня разгласи паузата, на 3 април кораби, участващи в задачата, се върнаха в Кипър с недоставена помощ.

" Планът е да съхраняваме помощта, до момента в който Световната централна кухня реши какво ще прави ", посочи кипърски чиновник.
 Кипър приготвя втори транспортен съд за Газа
Кипър приготвя втори транспортен съд за Газа

През идващите дни се чакат нови доставки за бедстващото население
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР