Очаква се САЩ и Южна Корея да обявят, че няма

...
Очаква се САЩ и Южна Корея да обявят, че няма
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея съкращават мащаба на съвместни военни учения

Очаква се Съединени американски щати и Южна Корея да разгласят, че няма да проведат годишните си взаимни пролетни военни маневри в обичайния огромен формат, а ще ги заменят с по-малки учения в скъсен мащаб, съобщи Ройтерс, като се базира на американски публични източници. Новината първо бе обявена от Ен Би Си Нюз.

Американски представители от дълго време заявяваха, че размерът на пролетните учения "Фоул игъл " (Foal Eagle) и "Ки ризолв " (Key Resolve) ще бъде стеснен, само че в този момент анонимните източници на Ройтерс обявиха, че решението ще бъде оповестено публично в идващите дни.

Те подчертаха, че решението е било взето преди време и не е резултат от последната среща на върха сред президента Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Учението "Фоул игъл " нормално включва хиляди военни от сухопътните, военновъздушните, военноморските и специфичните сили. "Кий ризолв " е обучение с компютърна симулация.

Съединени американски щати и Южна Корея анулираха редица военни учеания след първата среща сред Тръмп и Ким. След новата среща на върха в Ханой Тръмп съобщи, че военните учения са "много, доста скъпи ". "Не споделям, че не са нужни, тъй като на някои равнища в действителност са нужни, само че на други равнища това не е по този начин ", добави той.

Според Пентагона друго обучение, анулирано предходната година - "Фридъм гардиън " (Freedom Guardian) е щяло да коства 14 милиона $. Бюджетът на американските въоръжени сили надвишава 700 милиарда, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР