Очаква се рязко понижаване на температурите, което ще доведе до

...
Очаква се рязко понижаване на температурите, което ще доведе до
Коментари Харесай

Цялата техника е в готовност заради очаквания снеговалеж

Очаква се внезапно намаление на температурите, което ще докара до съществени проблеми по пътищата - заледявания, снегонавявания. На места ще има доста мощни пориви напразно. Условията ще са такива, че може машините да не смогнат да почистят на някои места, макар че имаме уверението на АПИ, че снегопочистващите машини са в подготвеност.

Това стана ясно по време на конференция на пътна полиция, по отношение на предстоящите снеговалежи.

Техниката е налична и по републиканските, и по общинските пътища. Ще има доста съществени и интензивни превалявания тук-там. Ще се образуват огромни снегонавявания, допустимо е да се затварят и пътищата, съобщи контрольор Лъчезар Близнаков от Национален координационен център за безвредно придвижване по пътищата. Става дума най-много за Смолянска област, Добрич, Разград, Варна, Силистра.

Той моли към водачите да бъдат деликатни и да подхващат пътуванията, заредени с самообладание. Водачите на тирове наложително би трябвало да са оборудвани с вериги, другояче, ще бъдат глобявани.

По думите му статистиката е плашеща за случаите, свързани с използването на алкохол.

93 са злополуките зародили от началото на годината, в които водачите са използвали алкохол и опиати.

Само за последните дни има 4 тежки произшествия с потърпевши хора, в резултат на приложимост на алкохол.

Образувани са досъдебни производства и нещата отиват към съда. Статистиката демонстрира, че казусът не може да се дисциплинира във връзка с шофирането без приложимост на алкохол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР